Prima pagină » Titlurile zilei » Atac în stil mafiot, în miez de noapte, la Iași! Un individ cu fața acoperită de o cagulă i-a pus pistolul la cap unui livrator de la Glovo, din Pakistan. Două pungi aflate în rucsacul bărbatului au fost miza – EXCLUSIV/FOTO

Atac în stil mafiot, în miez de noapte, la Iași! Un individ cu fața acoperită de o cagulă i-a pus pistolul la cap unui livrator de la Glovo, din Pakistan. Două pungi aflate în rucsacul bărbatului au fost miza – EXCLUSIV/FOTO

27 mart. 2024, 02:00, 12 ,
Dragos Savin în Titlurile zilei

Scene demne de filmele de acțiune, la Iași. Un adolescent i-a pus pistolul la cap unui livrator de la Glovo. Acesta și-a acoperit fața cu o cagulă și a trecut la atac. Două pungi cu mâncare au fost miza jocului ce l-a trimis pe puști după gratii

Un puști din Iași și-a trecut în CV un lung șir de infracțiuni pe care le-a comis în câteva zile. Acesta și-a acoperit fața cu o cagulă pentru a jefui un livrator de la Glovo, a tâlhărit un minor, luându-i telefonul mobil, și i-a perceput taxă de protecție.

„În urma a 2 sesizări înaintate organelor de poliție, prin ordonanțele din datele de 25.02.2024 și 08.03.2024, s-a dispus începerea urmăririi penale în 2 cauze, care ulterior au fost reunite, sub aspectul comiterii infracțiunilor de tâlhărie calificată, prev. de art. 233 – art. 234 alin. (1) lit. a), c) și d) din Codul Penal, respectiv furt, prev. de art. 228 alin. (1) din Codul Penal.

În urma cercetărilor efectuate, prin ordonanța procurorului, din data de 22.03.2024, a fost pusă în mișcare acțiunea penală față de un minor, care a dobândit calitatea procesuală de inculpat sub aspectul comiterii în concurs real a infracțiunilor de tâlhărie calificată, prev. de art. 233 – art. 234 alin. (1) lit. a), c) și d) Cod pen. – în dauna unei persoane vătămate de altă cetăţenie, respectiv șantaj în formă continuată (3 acte materiale), prev. de art. 207 alin. (1) și (3) Cod pen., cu aplicarea art. 35 alin. (1), și tâlhărie, prev. de art. 233 Cod pen., ambele din urmă în dauna altei persoane vătămate, toate cu aplicarea prevederilor art. 113 alin. (2) Cod pen. și art. art. 38 alin. (1) din Codul Penal”, a declarat procurorul Ștefan Fânariu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Atac în stil mafiot, la Iași: pistol pus la cap

În miez de noapte, Sebastian Rădeanu, în vârstă de 17 ani, și-a pus cagula pe cap și a atacat un livrator.

„În ce privește circumstanțele faptice, în esență, s-au reținut următoarele: la data de 24.02.2024, în jurul orei 23:00, în timp ce se afla în fața unui imobil din municipiul Iași și având fața acoperită cu o cagulă, inculpatul minor ar fi amenințat-o cu un pistol tip airsoft pe persoana vătămată, de gen masculin și cetăţenie pakistaneză, livrator Glovo, aspect care i-ar fi creat acestuia o stare de temere, împrejurare în care l-ar fi deposedat de două pungi cu mâncare, prejudiciind persoana vătămată cu suma de 205 lei”, a mai precizat procurorul Ștefan Fânariu.

Nu este la prima faptă

Puștiul nu este la prima ispravă de acest gen.

„Inculpatului minor i s-a mai imputat faptul că în baza aceleași rezoluții infracționale, la datele de 22.02.2024, 23.02.2024 și 05.03.2024, ar fi determinat-o, prin constrângere, pe o persoană vătămată minoră să îi dea diferite sume de bani cu titlul de «taxă de protecție», protecție ce nu a fost solicitată de către persoana vătămată în niciun moment, inculpatul dobândind, astfel, în mod injust, un folos patrimonial pentru sine. În final, s-a mai reținut că, la data de 08.03.2024, în jurul orei 07:30, în timp ce se afla pe o stradă din municipiul Iași, același inculpat i-ar fi cerut aceleiași persoane vătămate minore telefonul mobil, marca Iphone 14, și a refuzat să i-l înapoieze, adresându-i amenințări cu acte de violență, cu scopul de a rămâne în posesia terminalului mobil, astfel fiindu-i creată victimei o stare de temere”, a mai precizat procurorul ieșean.

A fost arestat pentru 30 de zile

Rădeanu a fost reținut pentru 24 de ore, iar mai apoi a fost arestat preventiv.

„Prin ordonanța din data de 22.03.2024, dispusă de organele de cercetare penală din cadrul Poliției mun. Iași – Biroul Investigații Criminale, s-a dispus reținerea inculpatului minor pentru o durată de 24 de ore, iar la data de 23.03.2024, Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Iași a admis cererea Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, dispunând arestarea preventivă a inculpatului pentru o durată de 30 de zile. Precizăm că măsurile dispuse reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, care nu înfrâng în niciun fel principiul prezumției de nevinovăție”, a declarat procurorul Ștefan Fânariu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Dacă va fi găsit vinovat pentru atacul în stil mafiot de la Iași, Sebastian Rădeanu ar putea fi condamnat.

Comentarii
  • Politia locala unde a fost??? De ce nu era patrula pe strazi??

  • mafiot la studii 🙂

  • CONTROLUL DE TRANVAI

    Dacă și ăsta mai este ,,atac în stil mafiot….”
    Doar un gunoi care râgâia de foame și care așa a înțeles el că trebuie să se poarte în societate. Să-mi tâlhărit el mie copilul, nu apuca sa fure mâncarea negrului. Apropo, da politia de ce lipsește cu desăvârșire de pe străzi?! Îi vezi doar dacă greșești ceva în trafic. Acum ceva ani buni îi vedeai pe jos și cum patrulau printre blocuri. Mai opreau un gunoi de ăsta, îi cereau actele, îl controlau prin buzunare, mai făceau ceva. Oricum în primul rând descurajau hoții. Acum ?! Nimic!

  • Ai o singură patrulă în fiecare secție pe timp de noapte, pe cine vrei să vezi? Când vor mari salariile poate nu vor mai pleca oamenii, până atunci stați închiși în case :))

  • Serios ? Dar in jurul primariei si mitropoliei cum de sunteti cate 20?

  • Trebuie reinfiintate scolile de corectie. Cioropina asta pun pariu ca nu s-a apucat de facut ispravi la 17 ani, ci mult mai devreme.

  • Mafiot de Bahlui. Adevărații mafioți ar trebui să iasă cu declarații în presă și să precizeze că nu orice avorton lihnit de foame este mafiot, în numele mafioților fac aceste precizări, nu confundați orice răpciugos cu un mafiot.

  • Grigorii Alexandru-Arnia IAsi

    Pulitia Locala este demult depesita de situatie. Probabil petreceau si ei …….

  • Politia Locala…… Dan Spataru care e inselat de sotie

  • Daca patrula Zanfirescu calare nu se mai intampla asa ceva. P.S. De ce amendati doar soferii care trec prin statia de tramvai din Piata Unirii? Cred ca ati uitat sa va uitati si in jurul dumneavoastra. Atentie la neatentie! DNA nu doarme!

  • În ce cartier ?

  • În ce cartier ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *