Prima pagină » Actualitate » Atac dur al liderului PSD Satu Mare, Radu Cristescu, la adresa liberalilor: „Acolo sunt doar interese” – VIDEO
Atac dur al liderului PSD Satu Mare, Radu Cristescu, la adresa liberalilor: „Acolo sunt doar interese” - VIDEO

Atac dur al liderului PSD Satu Mare, Radu Cristescu, la adresa liberalilor: „Acolo sunt doar interese” – VIDEO

25 aug. 2022, 14:20, 2 ,
în Actualitate

Deputatul de Satu Mare al Partidului Social Democrat a discutat astăzi, 25 august 2022, în Studioul BZI LIVE despre foarte multe teme de interes public, printre care și interesele pe care le au liberalii în această guvernare.

Radu Cristescu susține că membrii Partidului Național Liberal nu sunt capabili să facă o analiză a propriei formațiuni politice și să dea afară miniștrii care acționează împotriva românilor.

„Preţurile au explodat, Popescu e în concediu şi Ciucă e în Suceava. Dacă liberalii nu sunt capabili şi nu îşi fac o analiză. Ar trebui să-şi pună problema. Înseamnă că atunci ei sunt complici cu Popescu dacă nu este remaniat. Atunci împarţi cu el nişte bani, asta pot să mă gândesc eu ca cetăţean. PSD cere remanierea lui Popescu. Miniştrii PSD şi-au făcut datoria. Sunt şi la PNL mulţi miniştri buni. Eu mă mir de Ciucă, oricum el nu e om politic, ci militar. Dacă eu ştiu, crezi că Ciucă nu ştie că Iohannis îl ţine în braţe pe Popescu?

Nu suntem responsabili de ce a făcut guvernarea liberală Orban – Cîțu. La DNA procurorii au făcut o revoltă după ce a fost ameninţat Bologa cu dosarele de achiziţie ale greilor PNL care au fost dosite. Atunci noi nu suntem părtaşi. Aici, din nou, organele de forţă ale statului trebuie să-şi facă datoria. Noi ce putem mai mult de atât să facem? În coaliţie, Ciucă e premier. Dacă Ciolacu era premier lucrurile stăteau altfel. Ciucă e militar, ascultă ordine. El nu cunoaşte partidul şi nu se poate pune contra lui pentru că îl trântesc cum l-au trântit pe Cîțu. Sunt mulţi bagabonzi acolo, în frunte cu Flutur”, a transmis Radu Cristescu la BZI LIVE.

Radu Cristescu, atac la liberal: „Mărul discordiei este Virgil Popescu”

Deputatul PSD de Satu Mare susține că actuala coaliție de guvernare funcționează în parametri normali, însă singurele probleme sunt create de ministrul Energiei, Virgil Popescu. Radu Cristescu a explicat în câteva rânduri activitatea ministrului, care este una dezastruoasă.

„Aş vrea să spun că această coaliţie funcţionează foarte bine, dar mărul discordiei este ministrul Virgil Popescu. Toate discuţiile şi problemele românilor pornesc de la acest individ. Dacă ne întoarcem în trecut pornesc de la liberalizarea pieţei şi aplaudată la scară largă de USR. Am atras atenţia că preţurile vor scăpa de sub control şi vor fi mari probleme. Virgil Popescu a ieşit şi a spus că este cerută de UE şi facturile nu vor creşte. Uitaţi-vă acum ce insuportabile sunt şi cum vor mai fi pentru români, mai ales când sunt în pragul disperării. Liberalii recunosc că această compensare nu a dat rezultatele scontate în condiţiile în care se dau mulţi bani din buget şi vin tot în buzunarelor samsarilor de energie. Am venit cu soluţia – reglementarea pieţei energiei pentru o perioadă limitată, 6 luni, un an de zile. În acest moment nu poţi că ai război. Liberalizarea pieţei a fost făcută înainte de începerea războiului. Popescu a cerut 31 miliarde de lei la rectificarea bugetară. Mie îmi arată că el are o înţelegere cu samsarii energiei. Noi i-am cerut să ne spună câți bani trebuie să ofere acestor traderi. Nici acum nu ne-a spus şi el a plecat şi în concediu. În condiţiile în care de la 1 septembrie vrem să reglementăm piaţă. Dar vreau să liniştesc populaţia. Preţurile pentru consumatorii casnici vor rămâne cele care au fost anul trecut, problema se pune la operatorii economici care fac producţie”, a mai menționat Radu Cristescu.

Radu Cristescu: Organele de forță ale statului român nu-și fac datoria”

Radu Cristescu afirmă că doar premierul României poate decide, PSD doar reușind să propună, nu să ia și decizii benefice pentru cetățeni. De asemenea, deputatul social-democrat acuză organele de forță ale statului că nu-și fac datoria exact cum trebuie și cu părtașe la lucruri grave.

„Lumea spune că suntem într-o coaliţie şi ce face PSD. Dar premierul este liberal, premierul hotărăşte schimbarea unui ministru la propunera partidelor. În România în acest moment singura discuţie este preţul la energie şi la gaze. Ăsta este adevărul. Noi putem cere măsuri, începând de la alocaţii, pensii, salarii, toate au fost la iniţiativa PSD şi s-au votat în coaliţie. Ajungem într-o stare de sărăcie nemaiîntâlnită. Contează şi vocherele sociale că nimeni nu a dat nimic. Se zice că pe Popescu îl ţine în braţe Iohannis, dar nu vreau să cred că este părtaş la aşa ceva. Companiile producătoare de energie sunt la minister. Statul ar putea interveni mai vehement în această situaţie. Nu poţi suprataxa, supraimpozita fără o lege. ANRE este scos vinovat, dar ANRE ce să mă facă pe o piaţă liberalizată. Asta este concluzia pe energie. PSD propune, dar premierul hotărăşte.

Când organele de forţă ale statului nu-şi fac datorită vedem cum unii zburda. Să nu-mi spună nimeni ca SRI, DNA nu au informaţii despre ceea ce face Popescu. Poţi să-l bagi la abuz în serviciu sau alte infracţiuni. El a sabotat România, dar dacă DNA se ocupă doar de PSD-isti atunci înseamnă că am revenit la dublă măsura în care liberalii sunt protejaţi, înseamnă că nu mai avem stat de drept. Am făcut un apel la procurorul şef al DNA şi să se ocupe de lucrurile astea grave pentru că uite ce se întâmplă”, a conchis Radu Cristescu la BZI LIVE.

Pe lângă atacul la liberali, Radu Cristescu lansează un atac și la membrii USR care sunt supărați că ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a reușit o reducere a costurilor.

Comentarii
  • Băi nea caisă crezi că poţi fi uitat după ce i-ai pupat fundu lui Băsescu pe la emisiunile Tv?

  • Ce sa vezi din postura de membru PDL si MPM a devenit social democrat nu iti este rusine sa propovaduiesti social democratia. Un oportunist ca multi altii asa zisi politicieni o sleacta de parveniti interesati de bunastarea lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *