Prima pagină » National » Atac din USR-PLUS la adresa ministrului Energiei, Virgil Popescu! Este mai important Congresul PNL decât facturile românilor
Atac din USR-PLUS la adresa ministrului Energiei, Virgil Popescu! Este mai important Congresul PNL decât facturile românilor

Atac din USR-PLUS la adresa ministrului Energiei, Virgil Popescu! Este mai important Congresul PNL decât facturile românilor

15 sept. 2021, 13:46,
în National

Decizia ministrului Energiei de a nu participa la ” Ora Guvernului” din Parlamentul României i-a înfuriat pe cei de la USR-PLUS. Cristina Prună, deputat USR-PLUS, consideră că pentru ministru, Congresul PNL e mai important.

Decizia de a refuza prezența în Parlamentul României vine în contextul în care românii trăiesc momente critice din cauza prețului tot mai mare a facturilor la gaze naturale şi la curent electric.

Cristina Prună, deputat USR-PLUS, menţionează că Virgil Popescu nu va ajunge la Ora Guvernului

Cristina Prună a oferit o precizare la presupusa lipsă, de la Ora Guvernului, a ministrului Energiei, Virgil Popescu. Deputatul USR-PLUS a declarat faptul că ministrul nu va veni la ședința din Parlament în care ar trebui să ofere explicaţii despre situaţia facturilor românilor dar şi despre soluţiile posibile:

„Facturile la energie au crescut foarte mult. Pentru unii oameni s-au dublat, altele chiar s-au triplat. Virgil Popescu este de aproape 2 ani ministrul energiei și este invitat de săptămâna trecută în parlament să explice situația și mai ales soluțiile. Ce credeți că face? Amână. Nu va veni, deși săptămâna trecută toate grupurile parlamentare susținuseră fără echivoc invitarea dlui. ministru”, a scris miercuri pe Facebook Cristina Prună, potrivit Mediafax.

USR-PLUS, atac dur la adresa ministrului Energiei, Virgil Popescu despre care susţine că ar fi mai preocupat de Congresul PNL

În continuarea declaraţiilor, deputatul USR-PLUS a aratătat că ministrul va fi disponibil pentru prezența în Parlamentul României după data de 27 septembrie, la 2 zile după Congresul PNL. Cristina Prună consideră că acest lucru este un afrond adus românilor care trebuie să suporte majorările fără precedent a facturilor

„Și ce credeți că ne-a anunțat? Că va veni totuși pe… 27 septembrie. Adică la două zile după congresul PNL. Asta ca să înțelegem toți care sunt prioritățile momentului. Va fi o iarnă dificilă pentru mulți români. Dar congresul PNL e mult mai important”, a adăugat parlamentarul USR PLUS.

Potrivit unor surse politice, ministrul Virgil Popescu a anunțat miercuri Camera Deputaților că nu poate ajunge, pentru că are în același timp întâlniri referitoare, printre altele, la compensarea facturilor. Acesta a anunțat că va participa la Ora Guvernului la o altă dată.

PSD anunță că va depune un proiect de lege referitor la plafonarea prețului la energie

În altă ordine de idei, Sorin Grindeanu, prim-vicepreședintele PSD a anunţat că formațiunea pe care o reprezintă va depune miercuri un pachet de legi printre care se regăseşte şi plafonarea preţului la energie:

Trebuie să plece acasă toți. Păcatul originar a plecat de când președintele României n-a dat mandatul de a formă Guvernul celui care a câștigat alegerile în speță PSD-ulu. Noi mâine o să ieșim cu un pachet de legi legate de plafonarea prețului la energie, asemănător cu ceea ce se întâmplă în Spania. Colegii mei au lucrat foarte mult la el. Și vom face apel la toți ceilalți. Pe Citu și Guvernul Citu îl va da jos PSD, când va da Curtea Constituțională decizia respectivă. Domnul Citu până pe 15 octombrie oricum trebuie să vină în Parlament pentru că este guvern minoritar. A plecat USR. Deci oricum trebuie să vină pentru un vot de încredere, pe care noi nu îl dăm.”, a mai precizat acesta.

Măsura este puternic constatată de premierul Florin Cîțu care a declarat că acest lucru nu poate fi posibil pentru că România este o țară din Uniunea Europeană. Totuşi, Spania a anunțat recent că a făcut exact același lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`