Prima pagină » Razboi în Ucraina » Atac cu rachete asupra unei baze ucrainene folosită de NATO, situată la 15 km de granița cu Polonia

Atac cu rachete asupra unei baze ucrainene folosită de NATO, situată la 15 km de granița cu Polonia

17 mai 2022, 11:13, 1 ,
în Razboi în Ucraina

Conform informaţiilor furnizate de Maksym Kozytsky, şeful administraţiei militare regionale din Lviv, o bază militară ucraineană aflată la aproximativ 15 kilometri de graniţa cu Polonia, a fost vizată într-un atac cu rachete ruseşti marţi dimineaţa, 17 mai.

De asemenea, şi alte zone din Lviv au fost lovite de rachete ruseşti, inclusiv o fabrică de piese de avioane şi un depozit de combustibil.

atac cu rachete in Lvov

Kozytsky nu a oferit alte detalii referitoare la atacul cu rachete asupra bazei ucrainene folosită de NATO, spunând doar că informaţii suplimentare vor fi publicate dimineaţă

Atac cu rachete asupra unei baze ucrainene folosită de NATO

Kozytsky nu a oferit alte detalii referitoare la atacul cu rachete asupra bazei ucrainene folosită de NATO, spunând doar că informaţii suplimentare vor fi publicate dimineaţă. Menţionăm faptul că o serie de explozii au fost auzite în centrul Lviv în jurul orei 12:45, ora locală (17:45 ET), la scurt timp după ce sirenele de raid aerian au sunat în oraş.

De altfel, un membru al echipei CNN din oraş a văzut apărarea antiaeriană luminându-se spre nord-vest, în direcţia bazei militare Yavoriv, ​​la aproximativ patruzeci de kilometri distanţă.

În prima sa declaraţie de la Telegram, şeful administraţiei militare Kozytsky a spus doar că sistemele de apărare aeriană au răspuns la atac. Totodată, primarul din Lviv, Andriy Sadovyi a scris, într-o postare, că nu poate confirma nici o informaţie despre posibilele lovituri cu rachete în Lviv.

De la începutul războiului, bază militară Yavoriv a fost vizată de cel puţin trei ori de atacuri din partea ruşilor; în primul atac din 13 martie, peste 30 de persoane au fost ucise.

atac cu rachete, Dmitro Kuleba

În același timp, Dmitro Kuleba a remarcat rolul important al Uniunii Europene în sprijinirea Ucrainei

Dmitro Kuleba se declară dezamăgit de NATO

Într-un alt context, amintim de declarația lui Dmitro Kuleba de luni, 16 mai, când a spus că  NATO, ca organizație, nu a făcut nimic pentru a ajuta Ucraina în situația actuală.

„Suntem recunoscători aliaților care reprezintă parte a alianței, nu vom uita niciodată cum ne-au ajutat. Dar NATO ca alianță nu a făcut nimic”, a spus el.

În același timp, Dmitro Kuleba a remarcat rolul important al Uniunii Europene în sprijinirea Ucrainei.

„Uniunea Europeană a impus sancțiuni economice puternice, a oferit sprijin economic și militar, a finanțat furnizarea de asistență militară Ucrainei. ar NATO a fost în măsură să-și exprime diferite niveluri de îngrijorare doar în declarații”, a declarat ministrul ucrainean de Externe.

De asemenea, Viktor Kovalenko, un veteran al armatei ucrainene, anunța pe 5 mai că apărarea aeriană a Ucrainei a doborât după două zile și cel de-al treilea avion din cadrul celor cu care se mândresc Forțele Aeriene Ruse, respectiv, un avion ultraperfecționat, de tip SU-30. Totodată, armata ucraineană estimează că, de la începutul războiului, a doborât și distrus 200 de avioane rusești.

Amintim că şeful administraţiei militare regionale din Lviv a declarat cum că o bază militară ucraineană aflată la aproximativ 15 kilometri de graniţa cu Polonia, a fost vizată într-un atac cu rachete ruseşti marţi dimineaţa, 17 mai.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *