Prima pagină » International » Atac cu rachete asupra Ambasadei SUA din Irak. A fost lovită și o școală
Atac cu rachete asupra Ambasadei SUA din Irak. A fost lovită și o școală

Atac cu rachete asupra Ambasadei SUA din Irak. A fost lovită și o școală

13 ian. 2022, 22:45,
în International

Joi, 13 ianuarie 2022, Ambasada SUA din Irak a fost atacată cu cel puțin patru rachete. Trei dintre acestea au căzut în curtea misiunii diplomatice americane, iar a patra a lovit o școală într-o zonă rezidențială din apropiere.

Două persoane, inclusiv o minoră, au fost rănite în atac, a comunicat armata irakiană. Rachetele au fost lansate din zona Dora, situată la periferia Bagdadului.

„Ambasada a fost atacată de grupuri teroriste care încearcă să submineze securitatea Irakului, suveranitatea ţării şi relaţiile internaţionale”, a comunicat misiunea diplomatică americană.

În comunicatul ambasadei SUA la Bagdad, oficialii au precizat faptul că atacul aparține unor grupuri teroriste care încercau să submineze securitatea, suveranitatea și relațiile internaționale ale Irakului.

”Am spus de mult timp că aceste tipuri de atacuri condamnabile sunt un atac nu doar asupra facilităților diplomatice, ci și asupra suveranității Irakului”, a adăugat instituția în declarația din această seară.

Nu este primul atac asupra reprezentanților SUA din Orientul Mijlociu

Atacurile de joi vin în completarea unei liste în creștere de asemenea incidente. Toate de până acum au avut ca țintă personalul american aflat în Orientul Mijlociu.

Miercurea trecută, bazele militare din Irak și Siria care găzduiesc trupe americane au fost atacate. Din fericire, nu au fost victime.

Atacuri asupra Statelor Unite ale Americii pentru a amintii de generalul iranian Qasem Soleimani

Tot săptămâna trecută au avut loc și alte câteva atacuri în regiune, care coincid cu cea de-a doua aniversare a asasinării, de către americani, a lui Qasem Soleimani, un important general iranian.

Atacul de săptămâna trecută asupra bazei americane din estul Siriei, lângă granița cu Irak, a determinat forțele coaliției conduse de SUA să riposteze în fața trupelor susținute de Iran, care erau suspectate de a fi în spatele atacurilor.

„Este greu de știut cu certitudine ce explică frecvența acestor atacuri. Este, cu siguranță, posibil ca aceasta să fie legată de aniversarea asasinării lui Soleimani”, a declarat John Kirby, secretarul de presă al Pentagonului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *