Prima pagină » International » Atac cu drone în Tel Aviv, lângă Ambasada SUA: Un mort și mai mulți răniți
Atac cu drone în Tel Aviv, lângă Ambasada SUA: Un mort și mai mulți răniți

Atac cu drone în Tel Aviv, lângă Ambasada SUA: Un mort și mai mulți răniți

19 iul. 2024, 10:40, 1 ,
în International

Un atac cu drone a avut loc vineri dimineață, 19 iulie 2024, în centrul Tel Avivului, la mică distanță de sediul Ambasadei SUA, conform relatărilor din Haaretz. Incidentul s-a soldat cu moartea unei persoane și rănirea mai multor altele.

Alarmele aeriene nu au fost activate. Atacul a fost revendicat de rebelii Houthi, iar orașul Tel Aviv este în alertă maximă.

„Anterior, o explozie a sunat în zona centrală a Tel Avivului. Analizăm rapoartele conform cărora a fost o ţintă aeriană. Incidentul este în curs de evaluare”, a spus armata într-un scurt comunicat, potrivit Haaretz, preluată de News.ro.

Explozie puternică lângă Consulatul SUA, după un atac cu drone în Tel Aviv

Presa israeliană a raportat o explozie puternică pe strada Ben Yehuda, colț cu Shalom Aleichem, în apropierea Consulatului SUA din Tel Aviv, vineri dimineața devreme. În timpul operațiunilor de căutare, serviciile de urgență au descoperit trupul neînsuflețit al unui bărbat în vârstă de 50 de ani într-un apartament din apropierea locului exploziei. Zece persoane au fost transportate la spital cu răni ușoare, conform presei locale.

Poliția, pompierii și serviciile de salvare au fost trimise în zonă și au declarat că nu a existat niciun incendiu în urma exploziei. Sursa exactă a deflagrației nu este încă cunoscută. Un purtător de cuvânt al Forțelor de Apărare ale Israelului (IDF) a anunțat că ancheta preliminară indică faptul că explozia ar fi fost cauzată de căderea unei ținte aeriene care nu a declanșat un avertisment.

Persoanele care locuiesc în apropierea locului exploziei au raportat spargerea obiectelor în casele lor în urma deflagrației. La scurt timp după atac, Hezam al-Asad, un lider al rebelilor Houthi din Yemen, a postat pe Twitter un mesaj referitor la Tel Aviv, însoțit de un emoji în flăcări.

Purtătorul de cuvânt al Houthis din Yemen, Yahya Sarie, a anunțat pe platforma X (anterior Twitter) că grupul va dezvălui detalii despre operațiunea militară care a vizat Tel Aviv.

Comandantul districtului de poliţie din Tel Aviv, Peretz Amar, a declarat că nu este încă clar ce a provocat explozia în centrul Tel Avivului, vineri, la ora 3:15.

„Se pare că explozia a avut loc la o anumită altitudine”, a spus Amar. „Încă nu ştim ce a fost”, a adăugat el.

Abordând posibilitatea ca explozia să fi fost cauzată de o dronă, Amar a spus că „este greu de spus de unde a venit”.

„Avem mărturii de la civili care vorbesc despre o sferă roşie pe cer, ceea ce ar explica de ce explozia nu a fost într-o clădire sau pe pământ Acestea sunt primele noastre impresii”, a continuat el.

Ulterior, purtătorul de cuvânt al militanţilor Houthi din Yemen a transmis pe reţeaua de socializare X că grupul va dezvălui detalii despre o operaţiune militară care a vizat oraşul Tel Aviv.

Primarul Tel Avivului, Ron Huldai, a declarat pe reţelele de socializare că oraşul este în alertă maximă după atacul cu drone de vineri dimineaţă, în care o persoană a fost ucisă.

Comentarii
  • Ceva știri despre atacurile teroriste din Gaza cu un total de vreo 100.000 de civili uciși din care majoritatea copii și femei ….. nimic nimic ? Sau nu va lăsa stăpânul ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
17 august 2024
17 august 2024