Prima pagină » Local » Atac cu cuțitul, pe terasa unui local din Iași! Victima a rămas cu o paralizie la față! Scandalul a pornit de la refuzul de a cumpăra un pahar de vodcă!
Atac cu cuțitul, pe terasa unui local din Iași! Victima a rămas cu o paralizie la față! Scandalul a pornit de la refuzul de a cumpăra un pahar de vodcă!

Atac cu cuțitul, pe terasa unui local din Iași! Victima a rămas cu o paralizie la față! Scandalul a pornit de la refuzul de a cumpăra un pahar de vodcă!

31 iul. 2020, 02:00,
Ciprian Nedelcu, în Local

Un individ a fost pedepsit de judecătorii ieșeni. Condamnarea vine în urma unui atac cu cuțitul, pe terasa unui local! Scandalul a pornit de la o cinste neonorată. Victima și-a retras plângerea pentru lovire sau alte violențe

Atac virulent, cu cuțitul, pe terasa unui local! Scandalul a pornit de la o cinste neonorată! Un individ a fost pedepsit ieri de judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași. Aceștia au respins apelul formulat în cauză de Ștefan Grapă. Sentința este definitivă.
Inițial, individul a fost condamnat de magistrații din cadrul Judecătoriei Iași la pedeapsa rezultantă de 10 luni de închisoare, pentru portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase. În cauză s-a dispus clasarea pentru săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe, ca urmare a retragerii, respectiv a lipsei plângerii prealabile a persoanei vătămate.

Ștefan Grapă, acuzat în urma unui atac virulent, cu cuțitul, pe terasa unui local!

Procesul lui Ștefan Grapă (20 de ani) a început în urmă cu câteva luni. Procurorii l-au acuzat pe acesta de comiterea infracțiunii de port sau folosire fără drept de obiecte periculoase.

„În noaptea de 20 mai 2018, în jurul orei 19:00, după ce a consumat băuturi alcoolice într-un local din orașul Negrești, în urma unui conflict cu persoana vătămată D.P., s-a deplasat la locuința sa, de unde a luat un cuțit de bucătărie, cu lama de 17 cm, cu care s-a întors pe terasa barului și pe care l-a folosit fără drept, lovind persoana vătămată în zona capului”, au menționat anchetatorii.

Conform acestora, pe 20 mai 2018, Ștefan Grapă a mers la localul respectiv în jurul orei 18:00. La un moment dat, în timp ce se deplasa spre toaleta localului, individul a fost abordat de persoana vătămată, care i-a cerut să-i facă cinste cu băuturi alcoolice, lovindu-l (în spirit de glumă) în zona brațului. Ulterior, ambii au intrat în toaleta localului, unde au avut un conflict.

Scandalul a pornit de la o cinste neonorată și de la o glumă

Anchetatorii au mai afirmat că Ștefan Grapă a părăsit localul, deplasându-se la locuința sa. De acolo, individul a luat un cuțit de bucătărie cu care, după aproximativ 5 minute, a revenit pe terasa localului.

„Aici, persoana vătămată se afla la una dintre mese, iar inculpatul s-a apropiat de aceasta și a lovit-o în zona capului în partea stângă (în zona urechii). După acest moment, inculpatul s-a speriat și a fugit spre locuința sa. De acolo, el s-a deplasat spre satul Viișoara – către casa bunicilor. Înainte de aceasta, a aruncat cuțitul pe marginea drumului”, au mai spus oamenii legii.

La scurt timp, victima a ajuns la spital, unde a beneficiat de îngrijiri medicale. Potrivit doctorilor, bărbatul a prezentat o leziune traumatică de tipul plăgii tăiate – înțepate preauriculare, în regiunea maseterină stângă 1/3 superioară, cu pareză de nerv facial, tip periferic, și tumefacție. Leziunile s-ar fi putut produce prin lovire activă cu obiect tăietor-înțepător, posibil cuțit, și au necesitat pentru vindecare 24 – 25 de zile de îngrijiri medicale. De asemenea, medicii au concluzionat că leziunile traumatice nu au pus în pericol viața victimei, dar, în urma traumatismului suferit, persoana vătămată a avut o paralizie incompletă de nerv facial stâng, pentru care recuperarea este lentă și cu prognostic rezervat.

Suspectul, încătușat de oamenii legii după atacul virulent de pe terasa unui bar

La audieri, agresorul a recunoscut comiterea infracțiunii de port sau folosirea fără drept de obiecte periculoase. Ștefan Grapă a mai menționat că, anterior loviturii cu cuțitul pe care a aplicat-o persoanei vătămate, ar fi fost agresat fizic de către aceasta din urmă.

„Am fost lovit cu pumnii în zona abdomenului și în față”, a declarat individul, acuzat de acest atac virulent, cu cuțitul, pe terasa unui local.

Chiar și așa, în urma incidentului, Ștefan Grapă a fost reținut de oamenii legii pentru 24 de ore, în perioada 21 – 22 mai 2018. De remarcat este faptul că, la aplicarea pedepsei, judecătorii au luat în calcul și o condamnare anterioară suferită de către individ, pentru o infracțiune la legislația rutieră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *