Prima pagină » Local » Atac cu briceagul, live pe Facebook! Agresorul, pus la pământ de „mascați”, în timp ce era cu telefonul în mână! Ce decizie au luat judecătorii ieșeni după agresiunea din fața magazinului Lidl! FOTO / VIDEO
Atac cu briceagul, live pe Facebook! Agresorul, pus la pământ de

Atac cu briceagul, live pe Facebook! Agresorul, pus la pământ de „mascați”, în timp ce era cu telefonul în mână! Ce decizie au luat judecătorii ieșeni după agresiunea din fața magazinului Lidl! FOTO / VIDEO

11 nov. 2020, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat ieri pe Ionuț Chiriac la 4 ani de închisoare, pentru tentativă de omor, după un atac cu briceagul, transmis live pe Facebook! Agresorul a fost pus la pământ de „mascați”, în timp ce era cu telefonul în mână! Incidentul grav a avut loc în fața unui magazin din Iași

Un individ acuzat că a vrut să facă moarte de om, după un atac transmis live pe Facebook, a fost pedepsit de magistrații ieșeni. Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat pe Ionuț Chiriac la 4 ani de închisoare, sub acuzația de tentativă de omor.

„Instanța ia act că persoana vătămată Ș.M.A. nu s-a constituit parte civilă în cauză. Confiscă de la inculpatul Ionuț Chiriac cuțitul de tip briceag, cu mâner de plastic de culoare galben, cu maro, și cu lungimea totală de 20 de centimetri”, au menționat magistrații ieșeni.

Sentința nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

Ionuț Chiriac, acuzat de tentativă de omor după un incident petrecut în fața magazinului Lidl

Procesul lui Ionuț Chiriac a început pe 4 septembrie 2019. Asta, după ce individul fusese reținut, arestat preventiv, iar, mai apoi, arestat la domiciliu, de pe 17 august 2019. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași l-au trimis în judecată pe individ, pentru tentativă de omor, după un grav incident, care a avut loc în fața magazinului Lidl din Nicolina.

În seara zilei de 16 august 2019, individul de 23 de ani a înjunghiat un cunoscut, iar, mai apoi, a intrat live pe Facebook. Conform anchetatorilor, individul din Iași a înjunghiat un bărbat în parcarea supermarketului Lidl din cartierul Nicolina. Ionuț Chiriac a făcut totul public într-un live pe Facebook, acesta explicând că a recurs la gestul extrem pentru a se apăra și pentru a-l pedepsi pe cel care l-ar fi atacat fără vreun motiv. În timp ce individul se filma, o mașină de Poliție a oprit în dreptul lui. În plus, într-un film anterior, Chiriac susținea că se pregătea să meargă spre locul în care s-a produs ulterior tragedia. În film, individul spunea că, deși nu se va vedea clar pe filmare, oricum internauții își vor da seama ce se întâmplă, după sunete:

„O să îi arăt pe toți întinși acolo, 10 sau câți sunt!”

Suspectul a spus că a fost provocat de victimă

La scurt timp de la producerea incidentului, oamenii legii l-au încătușat pe suspect. Polițiștii ieșeni au afirmat că întreg scandalul a pornit de la un împrumut de 2.000 de lei. Tânărul înjunghiat a fost transportat la Spitalul „Sfântul Spiridon”, medicii constatând că acesta avea 3 plăgi înjunghiate. Pacientul a fost dus direct în sala de operație, iar doctorii i-au salvat viața.

La audieri, suspectul a recunoscut comiterea faptelor, dar a susținut că ar fi fost provocat. Ionuț Chiriac a susținut că, în acea zi, intrase pe Facebook pentru a face un live în care să-și laude concubina, care se afla în Anglia, iar, la un moment dat, ar fi fost amenințat de individul pe care l-a înjunghiat în cele din urmă. Chiriac s-a enervat la culme pentru că, a afirmat el, nu era prima oară când era amenințat de bărbatul respectiv sau de rudele acestuia din urmă. Individul a mai relatat că iubita lui, din Anglia, a reușit să-l calmeze pe moment și să-l determine să nu dea amploare incidentului, numai că, la scurt timp, ar fi fost provocat din nou de viitoarea victimă.

De asemenea, Chiriac a relatat că ar fi fost amenințat fără motiv și că l-a invitat pe bărbat să se întâlnească în zona CUG – Podu Roș, pentru a regla conturile. Când a ajuns în fața magazinului Lidl, a spus Chiriac, ar fi fost lovit cu piciorul în spate de viitoarea victimă, acesta fiind momentul în care el a scos briceagul pe care îl luase de acasă pentru a se apăra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *