Prima pagină » International » Atac armat la un liceu din statul american Georgia. Cel puțin patru persoane au fost ucise
Atac armat la un liceu din statul american Georgia. Cel puțin patru persoane au fost ucise

Atac armat la un liceu din statul american Georgia. Cel puțin patru persoane au fost ucise

04 sept. 2024, 21:20,
în International

Cel puțin patru persoane au fost ucise miercuri într-un atac armat la un liceu din Georgia, a relatează CNN. Suspectul a fost reținut.

Pe lângă cei patru uciși, aproximativ 30 de persoane au fost rănite în atacul de la liceul Apalachee din Winder, Georgia, scrie CNN, citând ofițeri. Nu toate rănile par provocate de focuri de armă, ci mai degrabă produse în timp ce oamenii fugeau.

Un suspect se află în custodia poliției, a declarat biroul șerifului din județul Barrow într-un comunicat.

Șeriful Jud Smith nu a confirmat în timpul unei scurte conferințe de presă pe terenul școlii dacă au fost uciși oameni, spunând doar că au existat „răni multiple” în timpul împușcăturii.

Atac armat la un liceu din statul american Georgia

Incidentul părea să fie sub control, a declarat un purtător de cuvânt al Barrow County Schools. ABC News a citat un martor, studentul Sergio Caldera, care a spus că era la ora de chimie când a auzit focuri de armă. Caldera, în vârstă de 17 ani, a spus pentru ABC că profesorul său a deschis ușa și un alt profesor a fugit să-i spună să închidă ușa „pentru că există un atacator activ”.

În timp ce studenții și profesorii se înghesuiau în sală, cineva a lovit ușa clasei sale și a strigat de mai multe ori să fie deschisă, potrivit acestuia. Când bătăile au încetat, Caldera a auzit mai multe împușcături și țipete. El a spus că clasa sa a fost evacuată ulterior pe terenul de fotbal al școlii.Imagini transmise de televiziunile americane în direct au arătat mai multe ambulanțe lângă liceul Apalachee din Winder, Georgia.

CNN a spus că a fost de față când un pacient a fost urcat într-un elicopter al serviciilor de urgență.

„La aproximativ 10:23 a.m., ofițeri de la mai multe agenții de aplicare a legii și personal de pompieri/EMS au fost trimiși la liceu în legătură cu un atac armat activ raportat”, a declarat biroul șerifului comitatului Barrow într-un comunicat.

„Aceasta este o situație în curs de desfășurare”, a adăugat comunicatul.

Un purtător de cuvânt al școlilor din Barrow a spus că școala a fost „securizată de forțele de ordine și elevii sunt evacuați”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *