Prima pagină » Actualitate » Atac armat la o adunare de extremă dreaptă din Germania. Un bărbat a fost împușcat – VIDEO
Atac armat la o adunare de extremă dreaptă din Germania. Un bărbat a fost împușcat - VIDEO

Atac armat la o adunare de extremă dreaptă din Germania. Un bărbat a fost împușcat – VIDEO

31 mai 2024, 16:40,
BZI.ro, în Actualitate

Poliția germană a anunțat că a tras într-un bărbat care atacase cu cuțitul mai multe persoane care participau la o demonstrație a dreptei în orașul Mannheim, din sud-vestul țării. Atacatorul a fost rănit de către forțele de ordine, informează Reuters.

Deocamdată, poliția nu a putut preciza cât de grave sunt rănile suferite de victimele atacatorului din piața centrală a orașului, Markplatz. Activistul anti-Islam Michael Stuerzenberg (59 de ani) se pregătea să se adreseze unei mici adunări care venise la eveniment.

„O armă de foc a fost folosită împotriva atacatorului”, se spune într-un comunicat al poliției din Mannheim. Un elicopter al serviciilor de urgență era deja la fața locului, iar circulația tramvaielor în zonă a fost suspendată.

Mai multe persoane au fost rănite, inclusiv atacatorul

Pe rețele sociale a apărut un clip cu un watermark legat de turul anti-Islam „Deschide Ochii” întreprins de activistul german, iar în imagini se poate vedea un bărbat cu barbă care lovește cu cuțitul mai multe persoane.

Printre victimele agresiunii se numără și un polițist care a fost lovit cu cuțitul în ceafă de două ori. Ulterior, se aude zgomotul unei arme de foc, iar agresorul de prăbușește la pământ zvârcolindu-se de durere.

Actul de violență survine la finele campaniei pentru Parlamentul European în care partidul de extremă dreapta Alternativa pentru Germania a încercat să atragă atenția asupra a ceee ce a numit pericolul migrației din țările musulmante.

Stuerzenberg, care se descrie ca un jurnalist critic la adresa Islamului, a fost membru în mai multe organizații radicale de dreapta anti-Islam, inclusiv în PEGIDA care desfășoară cu regularitate marșuri în orașe germane, îndeosebi în cele din estul țării.

Comentarii
  • s-a umplut Europa de muslimi kakaciosi si lasi, la moarte cu ei! fara barbosi, fara islam, sa ne stergem la kur cu koranul lor

  • Asa le trebuie. Asta e rezultatul politicii „willcommen”. Pana sa intram in EU, noua ne cereau viza si drept de munca. Ciorile astea nici nu vin la munca, ci vin la trait pe ajutor social. Din banii nemtilor. Sa le traiasca Merkel si politica ei de rahat. Ca de la buhaiul ala a inceput tot.

  • Europa curată

    Cred că o sa vedem din ce în ce mai multe țări europene care aderă la extrema dreapta, fiindcă oamenii s-au săturat de valul de BĂRBAȚI refugiați – africani, indieni, arabi.

    Italienii, englezii, olandezii și francezii s-au săturat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *