Prima pagină » International » Atac armat într-un azil de bătrâni! Autorul, un fost jandarm, venise să-şi omoare mama
Atac armat într-un azil de bătrâni! Autorul, un fost jandarm, venise să-şi omoare mama

Atac armat într-un azil de bătrâni! Autorul, un fost jandarm, venise să-şi omoare mama

23 iul. 2024, 14:20,
BZI.ro, în International

Atac armat în Croația! Luni, 22 iulie, un fost jandarm a ucis șase persoane într-un azil de bătrâni din Daruvar, conform primelor concluzii ale anchetei. Cinci rezidenți și un angajat au fost împușcați mortal, conform directorului național al poliției, Nikola Milina.

Atacatorul a pătruns în azil luni dimineață devreme și a deschis focul, omorând-o pe mama sa și alte cinci persoane. Cinci dintre victime au murit pe loc, iar a șasea a decedat ulterior la spital.

Atacul armat de la azilul de bătrâni s-a soldat cu şase morţi

Marin Piletic, ministrul muncii, pensiilor, familiei și politicii sociale, a declarat că mama atacatorului lucra la azil de 10 ani. Presupusul criminal a fost arestat la scurt timp după incident într-o cafenea din apropiere.

Antonio Demeter, un librar care lucrează vis-a-vis de azil, a povestit pentru AFP că a auzit împușcături și a chemat imediat poliția și serviciile de urgență după ce angajații azilului au cerut ajutor. O angajată a azilului a relatat pentru televiziunea publică HRT că, la auzul împușcăturilor, s-a ascuns sub pat și a fugit pe fereastră, refugiindu-se în librărie.

Atacatorul, un fost jandarm născut în 1973 și veteran de război, fusese anterior arestat pentru infracțiuni de ordine publică și violență domestică.

Primarul din Daruvar, Damir Lnenicek, a exprimat șocul comunității, subliniind că toți locuitorii sunt în stare de șoc și că ancheta va clarifica motivele atacului. Premierul Andrej Plenkovic a condamnat fapta, considerând-o un act monstruos și odios, iar președintele croat Zoran Milanovic a descris crima ca pe un „apel terifiant” pentru un control mai strict al deținerii de arme și prevenirea violenței în societate.

Acesta este unul dintre cele mai grave masacre în timp de pace din Croația, o țară cu 3,8 milioane de locuitori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
23 iulie 2024
23 iulie 2024