Prima pagină » International » Astronauții care s-au întors pe Pământ cu capsula Dragon Crew au fost duși la spital

Astronauții care s-au întors pe Pământ cu capsula Dragon Crew au fost duși la spital

25 oct. 2024, 23:36, 2 ,
Redacția BZI în International

Trei astronauţi ai NASA şi un cosmonaut rus au fost transportaţi la o unitate medicală locală „dintr-un exces de precauţie” după ce au aterizat în Oceanul Atlantic în apropiere de Florida vineri dimineaţă, la finalul unei misiuni de aproape opt luni la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS), a anunţat agenţia spaţială americană, fără să ofere alte detalii, informează Reuters, citat de Agerpres.

Astronauţii NASA Matthew Dominick, Michael Barratt şi Jeanette Epps, precum şi cosmonautul rus Alexander Grebenkin „au fost transportaţi la o unitate medicală locală pentru o evaluare suplimentară”, a precizat NASA într-un comunicat după ce echipajul a revenit pe Terra la bordul unei capsule Crew Dragon a companiei SpaceX.

Echipajul a efectuat evaluarea medicală standard în momentul ieşirii din capsula spaţială

Echipajul a efectuat evaluarea medicală standard în momentul ieşirii din capsula spaţială, a spus NASA, adăugând că „dintr-un exces de precauţie, toţi membrii echipajului au fost transportaţi cu avionul, împreună, la unitatea medicală”.

NASA, care de obicei nu face publice detalii despre problemele medicale ale astronauţilor, a refuzat să precizeze ce anume a determinat acest exces de precauţie sau să descrie starea de sănătate a echipajului.

Capsula SpaceX Crew Dragon, aleasă de NASA pentru a-i aduce pe Pământ pe astronauții Suni Williams și Butch Wilmore, s-a cuplat duminică la Stația Spațială Internațională, ISS, însă zborul acestei misiuni – numită Crew-9 – nu a fost lipsit de incidente, relatează CNN.

Crew-9 a dus pe ISS doi astronauți: americanul Nick Hague și rusul Aleksandr Gorbunov. Alți doi astronauți ar fi trebuit să se afle la bordul lui Crew-9, însă ei au rămas la sol pentru a permite întoarcerea lui Williams și Wilmore, anul viitor.

Capsula a andocat fără probleme la ISS la puțin după ora 19 a zilei de duminică (ora 4 dimineața, luni, după fusul orar al României).

SpaceX a dezvăluit ulterior că treapta a doua a rachetei propulsoare Falcon 9 a avut o problemă

Ulterior, SpaceX a dezvăluit ulterior că treapta a doua a rachetei propulsoare Falcon 9 a avut o problemă după ce s-a desprins de capsulă.

„După lansarea reușită a misiunii Crew-9, a doua treaptă a rachetei Falcon 9 a fost s-a desprins și a amerizat în ocean, dar a experimentat o ardere în afara parametrilor nominali. Drept urmare, treapta a doua a aterizat în siguranță în ocean, dar în afara zonei vizate ”, a precizat compania într-o postare pe X.

SpaceX a adăugat că va întrerupe zborurile cu Falcon 9 în timp ce examinează anomalia constatată în zbor.

În prezent, Falcon 9 este cea mai frecvent lansată rachetă din lume pentru transportul orbital.

CNN menționează că a contactat Administrația Federală a Aviației pentru comentarii în legătură cu incidentul de duminică.

Astronauții Suni Williams și Butch Wilmore au rămas la bordul ISS, după ce capsula Boeing Starliner, care i-a dus pe orbită pentru ce ar fi trebuit să fie o misiune de o săptămână, a avut mai multe probleme tehnice.

Starliner a ajuns în cele din urmă pe Pământ, dar fără astronauți la bord, considerându-se că transportul loc cu acest vehicul ar implica prea multe riscuri.

În locul capsulei Boeing, NASA a optat pentru Crew Dragon, construită și exploatată de compania SpaceX a lui Elon Musk.

Comentarii
  • Este clar ca va incepe DERATIZAREA planetara in scurt timp !

    Din intentia reptilianului de la NASA venit in Romanica sa ne ceara sa facem presiuni asupra Rusiei sa nu detoneze bomba nucleara in spatiu, am inteles ca urmeaza ca Rusia sa aplice cea mai buna metoda de a face DERATIZAREA planetara: trimiterea in spatiu a uneia sau a mai multor rachete hipersonice SATAN 2, cu o putere nucleara de 1 milion de tone, care sa fie tetonata/e in proximitatea satelitilor militari si nu numai (6 -12 mii km inaltime), sateliti care inconjura planeta si asigura controlul armelor si a OMULUI, si prin aceasta metoda satelitii vor fi distrusi, avand ca rezultat imposibilitatea lansarii vreunei rachete nucleare sau
    non-nucleare de catre Pentagon, NATO, UE sau alte SPURCACIUNI.

    Reptilianul de la NASA incerca sa ne sensibilizeze spunand ca o exploxzie nucleara in spatiu va omora astronautii aflati in statia spatiala, de parca erau vreo 40 de mii de astronauti, cati copii nevinovati au omorat spurcatii Deep State in Gaza.
    Ei, uite ca astronautii nu mai sunt in pericol asa ca Rusia poate face DERATIZAREA necesara ! Si o va face in scurt timp.

    Unii vor intreba ce se va intampla cu satelitii rusilor, ai Chinei, etc, adica a tarilor din Brics, pentru ca explozia sau exploziile nucleare vor distruge orice sistem electric si electronic aflat in spatiu.
    Raspunsul este simplu: daca in reteaua electrica se intampla un varf electric peste 250 de volti, toate aparatele electrice si electrocasnice aflate in functiune se vor praji, asa cum s-a intamplat de multe ori si jefuitorii eON nu i-au despagubit pe consumatori.
    In urma unui astfel de soc electric nu vor fi afectate aparatele electrice si electrinice care desi vor fi in priza nu sunt pornite in acel moment.Asa se va intampla si cu satelitii tarilor BRICS si ai altor tari care vor sa intre in BRICS: ii opresti inainte de a avea loc explozia nucleara, fiind anuntat din timp de Rusia.

    Razboiul nuclear pe care si-l doresc spurcatii va fi scurt si cuprinzator, in acest mod foarte inteligent, si apoi DERATIZAREA va fi clasica.

    Asadar, cei care spera ca OMUL sa fie exterminat dupa dorinta shobolanilor paduchiosi, sa stie ca ei paduchiosii teriristi vor fi prinsi, judecati si spanzurati pentru Crime impotriva umanitatii !

    Nu mor OAMENII cand vor SPURCATII !

  • Mihăiță, tu ți-ai luat tratamentul astăzi?? Scenariul SF de care vorbești, nu se ”pupă” deloc cu realitatea!! Este doar un vis, fără finalizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
28 octombrie 2024
28 octombrie 2024