Prima pagină » Actualitate » Ăștia sunt oamenii pe care îi trimiteți în parlament! Europarlamentarul PSD Claudiu Manda, absent de la peste 40% din voturi

Ăștia sunt oamenii pe care îi trimiteți în parlament! Europarlamentarul PSD Claudiu Manda, absent de la peste 40% din voturi

22 apr. 2024, 15:06, 2 ,
în Actualitate

PSD-PNL își pun oamenii pe liste în funcție de cum cotizează, iar acest lucru se poate vedea cu ochiul liber prin neimplicarea multora în actul legislativ. Este și cazul europarlamentarului Cladiu Manda care a fost trimis în Parlamentul European pe listele PSD. Europarlamentarul a lipsit la peste 40% dintre voturile din Parlamentul European.

Ce interese ale României să reprezinte Manda dacă absentează cu nerușinare din plenul Parlamentului European. Asta în contextul în care, lunar, Manda încasează un salariu de aproximativ 8.000 de euro la care se adaugă câteva mii bune de euro diurnă, transport și bani pentru cabinetul de europarlamentar.

Claudiu Manda (PSD) a fost întrecut la absențe de un europarlamentar aflat în închisoare

Ca să se sublinieze ridicolul situației, statistica făcută de arată că Claudiu Manda a fost întrecut în absențe doar de un europarlamentar grec care se află în închisoare și din motive evidente nu s-a prezentat la ”serviciu”.

Conform unei analize publicate de Politico.eu, Claudiu Manda, europarlamentar PSD, ocupă locul al doilea în ceea ce privește absențele la vot în Parlamentul European, ratând aproape 44% din voturile din plen. În fruntea clasamentului se află un eurodeputat grec care, deși este în închisoare din aprilie 2021 pentru conducerea unei organizații de extremă dreaptă, încă poate depune amendamente și poate vota în anumite sesiuni printr-un sistem de vot la distanță.

De asemenea, în topul absențelor se află și un alt europarlamentar român, Rareș Bogdan, care a lipsit la aproape 33% din voturi și s-a clasat pe locul 5 conform aceleiași analize Politico.

Amândoi, Rareș Bogdan și Claudiu Manda, sunt candidați pentru noi mandate de europarlamentari din partea alianței PSD-PNL.

Mai votăm astfel de partide?

Partidele tradiționale PSD-PNL au această meteahnă, de a pune în funcții pe criterii care nu au nicio legătură cu competența. Aceste metehne sunt evidente și la USR care, nu numai că au pus astfel de oameni pe poziții înalte, dar susțin tot felul de penali în funcții publice. Vorbim despre Clotilde Armând, cu dosar penal sau Dominic Fritz, Nicușor Dan și alții.

În aceste condiții, de ce să votăm astfel de persoane care nu au nicio dorință de a lucra pentru oameni ci doar pentru propriile interese. În 2024 trebuie să votăm suveraniști și patrioți, oameni care au pus pe listele de la Europarlamentare persoane capabile, persoane care au avut o activitate extrem de intensă în Parlamentul European.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *