Prima pagină » Local » Astăzi se inaugurează spitalul mobil de la Lețcani. Maricel Popa, șeful CJ Iași, l-a întârziat aproape cinci luni pentru a se folosi de unitatea medicală în alegerile locale 2020

Astăzi se inaugurează spitalul mobil de la Lețcani. Maricel Popa, șeful CJ Iași, l-a întârziat aproape cinci luni pentru a se folosi de unitatea medicală în alegerile locale 2020

07 sept. 2020, 11:02,
în Local

Astăzi, 7 septembrie 2020, va fi inaugurat spitalul mobil de la Lețcani pentru bolnavii de Covid-19. Unitatea medicală trebuia însă deschisă încă din luna mai 2020, conform contractului închiat cu turcii de la SDI Global LLC din Ankara, pentru 13,4 milioane euro. A fost însă întârziată inaugurarea cu 112 zile din cauza lui Maricel Popa, șeful CJ Iași. Acesta a vrut să se foloseascăde unitatea medicală pentru alegerile locale 2020. Spitalul a devenit însă bătaia de joc a administrației Maricel Popa, în condițiile în care județul Iași este mereu în topul îmbolnăvirilor de coronavirus.

PNL Iași a depus plângere penală pe numele lui Maricel Popa, șeful CJ Iași. DNA trebuie să intervină

Proietul legat de spitalul mobil de la Lețcani a ajuns în atenția DNA. Grupul PNL din Consiliul Județean Iași a depus plângere penală împotriva lui Maricel Popa, dar și pe numele lui Alina Popa, directorul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Euronest. Cei doi s-au ales cu o plângere penală la DNA pentru abuz în serviciu, deturnare de fonduri și zădărnicirea combaterii bolilor, pentru că nu au dus proiectul la timp.
Astăzi, însă, Popa se folosește de el în campania pentru alegerile locale 2020. Unitatea va fi inaugurată cu fast, tocmai ca Maricel Popa să-și cosmetizeze imaginea electorală.

Combinații făcute pentru spitalul mobil de la Lețcani. Simulacru de licitație pentru firma din Turcia

Contractul pentru spitalul mobil de la Lețcani a fost semnat pe 21 aprilie 2020, cu termen de punere în funcțiune 27 de zile. Practic, pe 18 mai 2020, unitatea de la Parcul Transagropolis trebuiă să fie funcțională. Numai că au trecut 112 zile și nu s-a întâmplat nimic! Unitatea medicală are deja, cu ziua de astăzi, 7 septembrie, o întârziere de 112 zile de implementare. Firma turcă SDI Global LLC din Ankara trebuia penalizată cu 1 la sută din valoarea contractului pentru fiecare zi de întârziere. Asta înseamnă 15,8 milioane de euro, în condițiile în care valoarea spitalului a fost de 13,4 milioane euro. Proiectul spitalului a fost inițiat de Consiliul Județean Iași (10,2 milioane de euro) și Consiliul Județean Neamț (3,2 milioane de euro), fonduri ce au ajuns la Asociația Euronest, organism care a derulat simulacrul de licitație de pe urma căruia au câștigat turcii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`