Prima pagină » Eveniment-Social » Astăzi, intrarea la muzeele din rețeaua Muzeului Național al Literaturii Române Iași este gratuită. Iată lista locațiilor care pot fi vizitate

Astăzi, intrarea la muzeele din rețeaua Muzeului Național al Literaturii Române Iași este gratuită. Iată lista locațiilor care pot fi vizitate

02 iul. 2024, 02:00,
Alexandra MAISNER, în Eveniment-Social

În prima zi de marți din lună, puteți vizita gratuit toate muzeele din rețeaua Muzeului Național al Literaturii Române Iași. Astfel, astăzi, 2 iunie 2024, ieșenii se pot bucura și admira exponatele. Muzeele vor funcționa după programul obișnuit de vizitare cuprins între orele 10:00 și 17.00

Intrarea la muzeele din rețeaua Muzeului Național al Literaturii Române din Iași este gratuită

În prima zi de marți a fiecărei luni, ieșenii și turiștii sunt invitați să viziteze în mod gratuit muzeele din rețeaua Muzeului Național al Literaturii Române din Iași. Astfel, astăzi, 2 iulie 2024 cei interesați vor putea vizita gratuit Casa Muzeelor, Muzeul „Vasile Pogor” – Casa Junimii, Muzeul „Sf. Ierarh Dosoftei – Mitropolitul”, Muzeul „Mihai Eminescu”, Colecția „Istoria teatrului românesc”, Muzeul „Mihail Sadoveanu”, Muzeul „Otilia Cazimir” dar și Muzeul „George Topîrceanu”, Muzeul „Mihai Codreanu” și Muzeul „Vasile Alecsandri” de la Mircești.

Este important de știut faptul că instituțiile de cultură precizate vor funcționa după programul obișnuit de vizitare, cuprins între orele 10:00 și 17:00, iar eliberarea ultimului bilet de intrare făcându-se la ora 16:30.

„Marți, 2 iulie 2024, intrarea la muzeele din rețeaua Muzeul Național al Literaturii Române Iași este gratuită. Muzeele vor funcționa după programul obișnuit de vizitare, cuprins între orele 10:00 și 17:00 (16:30 – eliberarea ultimului bilet de intrare)”, au transmis reprezentanții Consiliului Județean Iași.

Menționăm faptul că Muzeul Național al Literaturii Române din Iași a fost înființat la data de 1 octombrie 1990 prin desprinderea secției de literatură din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași.

Bojdeuca lui Ion Creangă, cel mai vizitat muzeu din cadrul Muzeului Național al Literaturii Române Iași

La începutul anului 2024, peste 7.700 de vizitatori au trecut pragul celor 14 muzee din cadrul Muzeului Național al Literaturii Române Iași. Incontestabil, Muzeul „Ion Creangă” – Bojdeuca, recent redeschis după ample lucrări de restaurare, a atras cei mai mulți vizitatori, peste 2.800.

Reamintim faptul că Bojdeuca lui Ion Creangă a mai fost restaurată în 1942 și 1985, iar în luna decembrie a anului 2023 a fost redeschisă după ce a fost modernizată pentru a treia oară în istoria ei. Reabilitarea Ansamblului Muzeal „Ion Creangă” are o valoare totală de 3.065.112,64 lei, fără TVA, fiind incluse refacerea amfiteatrului și a circulațiilor pietonale, un important spațiu educațional, reamenajarea spațiului verde și refacerea sistemului de iluminat, lucrări de stabilizare a versantului și de punere în siguranță a bojdeucii, ce au costat 1.468.186 de lei, fără TVA. Valoarea lucrărilor aferente reabilitării bojdeucii a fost de 699.460 de lei, fără TVA. La acestea se adaugă lucrările de reabilitare și modernizare a clădirii anexe, construită în 1989, care va fi transformată în bibliotecă și spațiu de expoziții temporare și evenimente, lucrări ce au ajuns la o valoare de 897.465 de lei, fără TVA.

În prima zi de marți din fiecare lună, ieșenii pot vizita gratuit toate muzeele din rețeaua Muzeului Național al Literaturii Române Iași. Astfel, astăzi, 2 iunie 2024, oamenii se pot bucura și admira exponatele. Muzeele vor funcționa după programul obișnuit de vizitare cuprins între orele 10:00 și 17.00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
01 august 2024
01 august 2024