Prima pagină » Eveniment-Social » Astăzi, începe perioada de înscrieri la UMF Iași, pentru admiterea pe bază de dosar
Astăzi, începe perioada de înscrieri la UMF Iași, pentru admiterea pe bază de dosar

Astăzi, începe perioada de înscrieri la UMF Iași, pentru admiterea pe bază de dosar

10 iul. 2024, 02:00,
Ștefana Șovea în Eveniment-Social

Astăzi, 10 iunie 2024, începe perioada de înscrieri la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” (UMF) Iași, pentru admiterea pe bază de dosar. Până în data de 16 iulie 2024, se pot înscrie doritorii prin completarea unui formular online

Pentru studiile universitare de licenţă, în anul universitar 2024-2025, UMF Iași a pregătit 2.205 locuri, dintre care 950 fără taxă.

Astăzi, începe perioada de înscrieri la UMF Iași, pentru admiterea pe bază de dosar

Începând de astăzi, 10 iulie 2024, până în data de 16 iulie 2024, doritorii se pot înscrie la admiterea pe bază de dosar de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași.

Admiterea pe bază de dosar are loc la specializările cu durata de trei ani, pentru programele de studiu de 180 de credite, respectiv Nutriție și dietetică, Tehnică dentară, Asistență de profilaxie stomatologică, Cosmetică medicală și tehnologia produsului cosmetic, Balneo-fiziokinetoterapie și recuperare, Audiologie și protezare auditivă, Asistență de Farmacie, Radiologie și Imagistică.

Admiterea pe bază de test grilă rămâne la specializările Medicină, Medicină Dentară, Farmacie, Asistență Medicală Generală și Bioinginerie. Pentru ocuparea locurilor subvenționate de la bugetul de stat și a celor cu taxă în lei, pentru aceste specializări concursul de admitere din Sesiunea Iulie constă în susținerea unei probe scrise, care are loc în data de 21 iulie 2024, cu durata de trei ore. Nota obținută la testul grilă reprezintă nota de admitere.

Candidații se vor înscrie exclusiv online, prin completarea unui formular tip, accesând platforma dedicată concursului de admitere, de pe portalul www.umfiasi.ro, conform calendarului concursului de admitere.

Documentele care vor constitui dosarul de concurs vor fi depuse online (scanate), în secțiuni specifice din platforma dedicată concursului de admitere.

După validarea de către candidat a aplicației pentru înscrierea la concursul de admitere, informațiile completate nu mai pot fi modificate și nu mai pot fi aduse completări la actele din dosarul online de concurs. Candidatul își asumă responsabilitatea cu privire la autenticitatea şi corespondenţa dintre documentele digitale/scanate şi cele originale, precum și la corectitudinea și veridicitatea datelor și documentelor încărcate pe platforma dedicată concursului de admitere.

Peste 2.000 de locuri puse la dispoziție de UMF Iași

UMF Iași a pregătit 2.205 locuri, dintre care 950 fără taxă. Din locurile fără taxă, sunt puse la dispoziția candidaților care au absolvit licee din mediul rural 52 (18 – Medicină, 6 – Asistență Medicală Generală, 3 – Nutriție și Dietetică, 7 – Medicină Dentară, 8 – Tehnică Dentară, 3 – Asistență de Profilaxie Stomatologică, 1 – Farmacie, 1 – Cosmetică medicală și tehnologia produsului cosmetic, 5 – Balneofiziokinetoterapie și recuperare), 30 absolvenților de liceu care provin din sistemul de protecție socială sau sunt persoane cu dizabilități (3 – Medicină, 3 – Asistență Medicală Generală, 3 – Nutriție și Dietetică, 3 – Medicină Dentară, 3 – Tehnică Dentară, 3 – Asistență de Profilaxie Stomatologică, 3 – Farmacie, 3 – Cosmetică medicală și tehnologia produsului cosmetic, 3 – Balneofiziokinetoterapie și recuperare, 3 – Bioinginerie), iar 14 pentru rromi (10 – Medicină, 1 – Asistență Medicală Generală, 1 – Nutriție și Dietetică, 1 – Medicină Dentară, 1 – Balneofiziokinetoterapie și recuperare).

Pentru românii de pretutindeni sunt puse la dispoziție 94 de locuri, distribuite astfel: Medicină – 2 (1 cu bursă, 1 fără bursă), Medicină Dentară – 2 (1 cu bursă, 1 fără bursă), Tehnică dentară – 10 (5 cu bursă, 5 fără bursă), Asistență de profilaxie stomatologică – 10 (5 cu bursă, 5 fără bursă), Farmacie – 30 cu bursă, Cosmetică medicală și tehnologia produsului cosmetic – 20 cu bursă, Bioinginerie – 8 cu bursă, Balneofiziokinetoterapie și recuperare – 12 cu bursă.

Comentarii
  • Iarasi ne facem reclama cu noi specializari:Audiologie și protezare auditivă, Asistență de Farmacie, Radiologie și Imagistică. Acestea nu se gasesc pe portalul de inscriere si nici nu sunt avizate de Ministerul Educatiei. Deci cum ne inscriem la ceva ce nu exista? Dar reclama e sufletul ….!!!!
    MULT SUCCES CELOR CA VOR SUSTINE EXAMEN LA UMF IASI!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *