Prima pagină » Eveniment-Social » Astăzi începe admiterea de toamnă la facultățile Universității de Științele Vieții (USV) Iași. Dosarele de înscriere pot fi depuse până în data de 5 septembrie 2024
Astăzi începe admiterea de toamnă la facultățile Universității de Științele Vieții (USV) Iași. Dosarele de înscriere pot fi depuse până în data de 5 septembrie 2024

Astăzi începe admiterea de toamnă la facultățile Universității de Științele Vieții (USV) Iași. Dosarele de înscriere pot fi depuse până în data de 5 septembrie 2024

02 sept. 2024, 02:00,
Ștefana Șovea în Eveniment-Social

Astăzi, 2 septembrie 2024, începe admiterea de toamnă la facultățile Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” Iași. Dosarele de înscriere pot fi depuse până în data de 5 septembrie 2024. Iată câte locuri sunt disponibile.

Începe perioada de înscriere la admiterea de toamnă de la USV Iași

În perioada 2-5 septembrie 2024, au loc înscrierile pentru admiterea de toamnă la facultățile Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” Iași. Admiterea în învăţământul superior agronomic se organizează de USV Iaşi pe baza criteriilor generale, stabilite de Ministerul Educaţiei şi a regulamentului propriu.

Studiile din învăţământul universitar agronomic se încheie cu examenul de licenţă, absolvenţii dobândind titlul de „inginer” în specializarea urmată, respectiv „licenţiat” în medicină veterinară sau biologie.

Pentru admiterea de toamnă, cifrele de școlarizare sunt următoarele: Facultatea de Agricultură – 164 de locuri, la Facultatea de Horticultură sunt disponibile 70 de locuri, la Facultatea de Ingineria Resurselor Animale şi Alimentare, 82 de locuri, iar la Facultatea de Medicină Veterinară, 14 locuri.

Mai sunt disponibile 10 locuri pentru absolvenţi de licee din mediul rural, 7 locuri pentru absolvenţi proveniţi din sistemul de protecţie socială, 7 locuri pentru rromi, 65 de locuri pentru românii de pretutindeni, 3 locuri pentru persoanele cu nevoi speciale/dizabilități și un loc pentru formarea cadrelor didactice.

Documente necesare pentru dosarul de înscriere

Persoanele care vor alege oferta USV Iaşi vor beneficia de resurse științifice, didactice, materiale, financiare, de excepţie, pentru mediul universitar din regiunea de Nord-Est a României, condiţii excelente pentru pregătirea teoretică şi practică; săli de curs, laboratoare, seminarii, câmpuri experimentale, baze de practică proprii, laboratoare dotate cu aparatură de specialitate de ultimă generaţie, clinici și spital veterinar; bibliotecă dotată cu toate facilităţile pentru informare; atelierele de microproducție, amplasate într-o clădire modernă, care este dedicată specializărilor din cadrul Ingineriei produselor alimentare; campus studențesc în cea mai frumoasă zonă a Iaşului.

Înscrierea candidaţilor se face prin facilităţi online sau la sediile facultăţilor. Fiecare candidat va completa o cerere de înscriere tip, în care se vor menţiona, sub semnătura proprie, toate datele solicitate în formular. La cererea de înscriere se anexează următoarele acte: diploma de Bacalaureat sau diploma echivalentă cu aceasta, precum şi foaia matricolă, ambele în original; certificatul de naştere, în copie și original; certificatul de căsătorie (dacă este cazul), în copie şi original; copia actului de identitate (buletin/carte de identitate); adeverinţă medicală tip, eliberată de cabinetele medicale şcolare sau medicul de familie, patru fotografii color tip „act de identitate” (3/4 cm).

Pentru candidaţii studenţi se solicită: o adeverinţă din care să rezulte calitatea de student, copie după diploma de Bacalaureat sau diploma echivalentă cu aceasta, precum şi după foaia matricolă; în cazul în care candidatul este înscris pentru concurs şi la o altă facultate/domeniu, în locul diplomei de Bacalaureat sau adeverinţei în original, va anexa o copie şi copia legitimaţiei de înscriere la prima facultate/domeniu, care se autentifică, după original, de către secretariatul la care se face prima înscriere; diploma de licenţă sau diploma echivalentă cu aceasta, precum şi diploma de absolvire pentru absolvenţii care doresc să urmeze o a doua specializare.

Candidaţii care doresc să urmeze al doilea domeniu (studenţi/absolvenţi), vor prezenta o adeverinţă eliberată de facultatea primului domeniu/specializare, din care să rezulte numărul anilor în care au fost susţinuţi de la bugetul de stat; acordul pentru folosirea/prelucrarea datelor personale, chitanța de plată a taxei de înscriere, actele doveditoare numai pentru acei candidaţi care solicită scutirea de plata taxei de înscriere la concurs (orfani de ambii părinţi, Casa de copii, urmaşi ai celor decedaţi sau răniţi în Revoluţia din Decembrie 1989, copiii personalului didactic și auxiliar didactic, aflat în activitate sau pensionat și ai personalului tehnico-administrativ din universitatea proprie).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`