Prima pagină » Actualitate » Astăzi încep noile restricții, după ce starea de alertă a fost prelungită! Ce reguli trebuie să respecte românii
Astăzi încep noile restricții, după ce starea de alertă a fost prelungită! Ce reguli trebuie să respecte românii

Astăzi încep noile restricții, după ce starea de alertă a fost prelungită! Ce reguli trebuie să respecte românii

14 mart. 2021, 10:30,
BZI.ro, în Actualitate

Astăzi, 14 martie, intră în vigoare noile restricții impuse de Guvern, în contextul creșterii numărului de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus. Starea de alertă a fost prelungită cu încă 30 de zile, iar noi reguli au fost implementate cu speranța că situația epidemiologică din țară se va ameliora. Iată ce trebuie să respecte românii, începând de azi!

Guvernul a aprobat, miercuri, propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență cu privire la prelungirea stării de alertă din România pe o perioadă de 30 de zile. Hotrârea intră în vigoare de astăzi, împreună cu noile restricții care se impun.

Intră în vigoare noile restricții din starea de alertă prelungită

Astfel, potrivit hotărârii de Guvern, circulația pe timpul nopții va fi restricționată în intervalul 22:00-05:00, în lipsa unei declarații pe proprie răspundere care să ateste motivul deplasării în afara locuinței, dar și a unei adeverințe de la locul de muncă prin care se arată că persoanele care circulă în acest interval merg sau vin de la serviciu.

„Totodată, prin HG se limitează gradul de ocupare a spațiilor de cazare din cadrul structurilor de primire turistică la cel mult 70% din capacitatea maximă a acestora, pentru spațiile de cazare dispuse în următoarele localități/zone în care se practică schiul sau alte sporturi de iarnă: Azuga, Bușteni și Sinaia din județul Prahova; dar și în Băile Tușnad, Borsec, Băile Homorod, Harghita-Băi din județul Harghita; Borșa și Cavnic din județul Maramureș; Poiana Brașov, Predeal și Bran din județul Brașov; Sovata din județul Mureș; Vatra Dornei din județul Suceava; Voineasa din județul Vâlcea; Zona Borlova-Muntele Mic, comuna Turnu Ruieni din județul Caraș Severin; Arieșeni din județul Alba; Durău din județul Neamț; Novaci-Rânca din județul Gorj; Păltiniș din județul Sibiu; Stâna de Vale din județul Bihor; Straja din județul Hunedoara”, se mai arată în decizia guvernanților.

Mai mult decât atât, se prevede ca sprijinul acordat de către ministerul Apărării Naționale către ministerul Afacerilor Interne să înceteze în ceea ce privește activitățile de protecție ale unor obiective, transport de materiale, tehnică și efective necesare misiunilor specifice, cât și privind triajul epidemiologic și asistența medicală. Această măsură a fost luată până în momentul în care ministerul va demonstra că are nevoie de o suplimentare de forțe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *