Prima pagină » Eveniment-Social » Astăzi, încep înscrierile la admiterea de vară din cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași. Sunt disponibile 6.200 de locuri
Astăzi, încep înscrierile la admiterea de vară din cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași. Sunt disponibile 6.200 de locuri

Astăzi, încep înscrierile la admiterea de vară din cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași. Sunt disponibile 6.200 de locuri

12 iul. 2024, 02:00,
Ștefana Șovea, în Eveniment-Social

Astăzi, 12 iulie 2024, începe perioada de înscrieri la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” (TUIASI) din Iași, pentru admiterea la cele 11 facultăți, până în data de 26 iulie 2024.

Începe perioada de înscrieri la admiterea de vară din cadrul TUIASI

În perioada 11-26 iulie 2024, are loc perioada de înscrieri la cele 11 facultăți din cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași. Sunt disponibile 6.200 de locuri pentru toate cele trei cicluri de studii, licență, masterat și doctorat. Pentru studiile de licență sunt disponibile 2.309 locuri la buget și 1.060 la taxă.

Candidatul are posibilitatea să se înscrie cu o singură taxă și un singur dosar la specializările de la trei facultăți ale Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași, în ordinea preferințelor, urmând ca în funcție de opțiune și de media de admitere să fie declarat admis la una dintre acestea.

„Anul trecut, prin cifrele record de candidați și de studenți înmatriculați, a fost anul în care a fost confirmată din plin tendința constant crescătoare a atractivității studiilor de inginerie și arhitectură, în contextul exprimării tot mai puternice – chiar imperative – a cererilor de astfel de absolvenți de către companiile naționale și internaționale care activează în România. De altfel, acesta a fost și motivul principal pentru care numărul de locuri alocate de către Ministerul Educației a crescut semnificativ. Așa cum am procedat în 2023, suntem pregătiți să solicităm suplimentarea cifrei de școlarizare între cele două sesiuni de admitere. Anul trecut, ca efect al numărului ridicat de candidați, am solicitat și am primit aproape 200 de locuri în plus, bugetate, în principal la studiile de licență”, a declarat prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, rectorul TUIASI.

La studiile universitare de masterat sunt disponibile aproximativ 1.000 de locuri la buget

Admiterea se organizează online, prin intermediul platformei informatice a universității, care va deveni activă în perioada înscrierilor. La Facultatea de Automatică și Calculatoare și Facultatea de Arhitectură „G.M. Cantacuzino” vor fi și probe scrise. Descrierea acestora se găsește pe pagina web a fiecărei facultăți. La celelalte facultăți, admiterea se face pe baza mediei de Bacalaureat sau în combinație cu media de la o disciplină a aceluiași examen, cum ar fi Matematica la Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației.

Pentru studiile universitare de masterat sunt disponibile 1.272 de locuri la buget și 974 la taxă. Admiterea este organizată la nivelul fiecărei facultăți. Se păstrează opțiunea absolvenților de licență de a selecta oricâte domenii doresc, însă dat fiind faptul că cei mai mulți se îndreaptă către o supraspecializare a studiilor, va fi necesar să depună câte un dosar pentru fiecare facultate de care sunt interesați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *