Prima pagină » Eveniment-Social » Astăzi încep anul universitar 2024-2025 studenții de la UAIC și TUIASI

Astăzi încep anul universitar 2024-2025 studenții de la UAIC și TUIASI

30 sept. 2024, 02:00,
Ștefana Șovea în Eveniment-Social

Astăzi, 30 septembrie 2024, încep anul universitar 2024-2025, studenții de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) și cei de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” (TUIASI)

Studenții de la UAIC și TUIASI încep astăzi anul universitar 2024-2025

Luni, 30 septembrie 2024, de la ora 10.00, în Aula Magna „Mihai Eminescu” va avea loc ceremonia de deschidere a anului universitar 2024-2025, la UAIC. De la ora 12.00, în Aula Magna „Carmen Sylva” din Corpul A, TUIASI va deschide oficial noul an universitar cu o ceremonie festivă.

Universitatea „Cuza” își întâmpină bobocii cu diverse activități. Între orele 09.00 și 15.00, vor avea loc vizite ghidate la Muzeul Universității, din oră în oră. Punctul de întâlnire este cortul Muzeului din Zona de Informare (vis-a-vis de Corpul A al UAIC). Ultimul grup, la ora 15.00. La ora 14.00, va avea loc o vizită ghidată la Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu”. Punctul de întâlnire este cortul BCU din Zona de Informare (vis-a-vis de corpul A al UAIC).

Studenții UAIC vor fi întâmpinați la standurile amenajate în fața Universității de studenţi din ani mai mari, asociaţii studenţeşti, angajați din cadrul Universităţii și reprezentanți ai instituțiilor de cultură și companiilor din Iași.

Rectorii celor două mari universități ieșene vor ține câte un discurs

În cadrul celor două ceremonii festive au fost invitați toți rectorii universităților din Iași, oficialitățile locale, cât și Luciana Antoci, inspector general al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Iași.

La admiterea din cadrul Politehnicii ieșene au fost ocupate toate locurile la buget, la toate cele 11 facultăți, dar în toamnă au fost patru facultăți care nu au organizat concurs de admitere, iar alți 700 de tineri au depus actele în original pentru a studia pe locurile cu taxă. Admiterea din toamnă s-a realizat în aceleași condiții ca cea din vară, cu un singur dosar și o singură taxă, candidații au putut alege oricâte specializări doresc de la trei facultăți ale universității.

„Această primă zi a noului an universitar reprezintă o zi de angajament al tuturor că anul viitor, cam pe aceeași vreme, vom privi înapoi cu satisfacția că deopotrivă, dascăli și studenți, ne-am dăruit unii altora generozitate, respect, încredere și timp. Un timp care va rămâne mereu cea mai frumoasă și cea mai folositoare perioadă a vieții noastre, de oricare parte a catedrei am fi. Pentru noi, dascălii, avantajul este că acest timp se poate relua la fiecare început de an”, a precizat prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval.

Amintim faptul că Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași și Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” Iași se află într-un proces după ce conducerea UAIC a cerut ca TUIASI să părăsească jumătatea Corpului A din Copou, care este a Politehnicii ieșene. După ani de zile, acest conflict dintre cele două mari universități ieșene, pare că s-a încheiat. Astăzi, 30 septembrie 2024, la UAIC va ține un discurs prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, iar la TUIASI va ține un discurs prof. univ. dr. Liviu George Maha, în cadrul ceremoniilor de deschidere a anului universitar 2024-2025.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`