Prima pagină » Local » Astăzi împlinește 26 de ani, iar medicii din Iași vin cu vești triste! Gabriel Hadîmbu, care a ajuns în comă în urma accidentului din comuna ieșeană Șipote, este în continuare în stare foarte gravă

Astăzi împlinește 26 de ani, iar medicii din Iași vin cu vești triste! Gabriel Hadîmbu, care a ajuns în comă în urma accidentului din comuna ieșeană Șipote, este în continuare în stare foarte gravă

12 aug. 2021, 02:00,
Andreea Pădurescu, în Local

Vești triste, chiar de ziua lui! Gabriel Hadîmbu, tânărul din satul ieșean Hălceni, comuna Șipote, care a ajuns în comă în urma unui grav accident rutier, împlinește astăzi 26 de ani. Medicii ieșeni au vești triste cu privire la starea de sănătate a tânărului, după mai bine de o săptămână de internare în Secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Județean de Urgențe „Sfântul Spiridon”, din Iași

Gabriel Hadîmbu, tânărul care a ajuns în comă la spital, în urma unui grav accident rutier petrecut în comuna Șipote, din județul Iași, împlinește astăzi 26 de ani. Acesta a fost preluat de elicopterul SMURD după impact, starea sa de sănătate fiind foarte gravă, dar, acum, medicii au vești triste despre el. Gabriel este în continuare internat în Secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Clinic Județean de Urgențe „Sfântul Spiridon”, din Iași, dar starea sa de sănătate este în continuare foarte gravă. Prognostiscul tânărului este foarte rezervat.

„Pacientul în vârstă de 26 de ani, pasager dreapta-față, care a fost implicat într-un accident rutier grav, pe raza localității Șipote, a fost transferat cu elicopterul SMURD în Unitatea de Primiri Urgențe, fiind în comă. Acum, acesta se află în continuare internat în Secția ATI. În prezent, este în continuare în stare gravă, mai necesită investigații. Când a ajuns la spital, el prezenta o hemoragie tetraventriculară, pneumotorax masiv stâng, fracturi costale, contuzie pulmonară, contuzie renală și traumatism de bazin. Pacientul a fost intubat și ventilat mecanic imediat după internare”, a declarat prof.dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU-SMURD Iași.

Accident rutier între un autoturism și un microbuz, într-o comună ieșeană

Amintim că, pe data de 2 august 2021, pe raza localității Șipote, din județul Iași, a avut loc o coliziune între un autoturism și o autoutilitară, din care au rezultat trei victime. Martorii au anunțat accidentul printr-un apel la 112. La fața locului au intervenit un echipaj de stingere, unul de descarcerare, un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă, elicopterul SMURD Iași și un echipaj cu barcă, pentru că autoturismul a ricoșat pe malul barajului din apropiere. Printre cele trei victime care au rezultat în urma impactului s-au numărat un bărbat de 36 de ani, șoferul autoutilitarei, care a fost preluat, conștient și cooperant, de Serviciul de Ambulanță Județean și transportat la UPU, dar și alți doi bărbați din autoturism.

Astfel, o persoană în vârstă de 25 de ani (pasager dreapta) a fost intubată, fiind preluată de elicopter și transportată la ISU Iași, iar, mai apoi, la UPU, în vreme ce a doua victimă, un bărbat în vârstă de 67 de ani (șofer), conștient, a fost preluată de Terapia Intensivă Mobilă și transportată la UPU.

Un ieșean de 23 de ani și-a pierdut viața în urma unui impact devastator

Pe de altă parte, un accident rutier mortal s-a produs pe 11 august 2021, în jurul orei 3:00. Astfel, Daniel P., în vârstă de doar 23 de ani, ar fi pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat în coliziune cu un gard din beton. Din păcate, tânărul nu a supraviețuit. Acesta a suferit un traumatism cranio-cerebral sever, cu lipsă de substanță cerebrală. El a fost identificat de familie după hainele pe care le purta.

Tânărul, care circula cu viteză foarte mare, mergea dinspre Iași spre Târgu Frumos. La un moment dat, vehiculul a ricoșat peste un gard, în curtea unei case. Șoferul, Daniel P., a fost proiectat în afara mașinii. Tânărul a fost proiectat în afara mașinii. La fața locului a fost trimisă Ambulanța C2 de la Târgu Frumos, dar, din nefericire, pacientul avea leziuni incompatibile cu viața, așa cum a precizat și cel care a sunat la 112, el văzând întreaga scenă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *