Prima pagină » Eveniment-Social » Astăzi, are loc proba scrisă a examenului de Titularizare 2024. În Iași, s-au înscris 2.185 de candidați
Astăzi, are loc proba scrisă a examenului de Titularizare 2024. În Iași, s-au înscris 2.185 de candidați

Astăzi, are loc proba scrisă a examenului de Titularizare 2024. În Iași, s-au înscris 2.185 de candidați

17 iul. 2024, 02:00,
Ștefana Șovea în Eveniment-Social

Astăzi, 17 iunie 2024, are loc proba scrisă din cadrul concursului național de Titularizare din unitățile de învățământ preuniversitar. Examenul începe la ora 9.00, iar în județul Iași se desfășoară în cinci centre de concurs, respectiv Colegiul Naţional „Costache Negruzzi” Iaşi, Școala Gimnazială „Ion Creangă” Iaşi, Școala Gimnazială „Ștefan Bârsănescu” Iaşi, Școala Gimnazială „Elena Cuza” Iaşi și Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” Iaşi.

Peste 2.000 de candidați sunt așteptați la proba scrisă a examenului de Titularizare 2024

Miercuri, 17 iulie 2024, are loc proba scrisă a examenului de Titularizare 2024. Pentru acest concurs, la nivelul județului Iași, s-au înscris 2.185 de candidați, care vor fi prezenţi în sala de concurs cel mai devreme la ora 7.00 şi cel mai târziu la ora 8.00. Intrarea în centrul de concurs se face în baza cărții de identitate/pașaportului.

Durata de redactare a lucrărilor este de 4 ore. Pentru aceasta se folosește cerneală de culoare albastră sau pix cu pastă de culoare albastră; desenele/graficele se pot executa şi cu creionul negru. Nu se vor utiliza pixuri a căror cerneală se șterge. Candidații pot avea asupra lor apă sau chiar miniventilatoare proprii.

Amintim faptul că în contextul temperaturilor extreme anunțate pentru această perioadă, Comisia județeană de organizare a concursului de ocupare a posturilor în învățământul preuniversitar a luat măsuri pentru reducerea disconfortului termic al candidaților pe parcursul desfășurării probei scrise. Două centre de examen au fost schimbate cu altele din cauza caniculei.

Rezultatele finale vor fi publicate în data de 31 iulie 2024

În data de 17 iulie 2024, se va desfășura proba scrisă, iar pe 23 iulie 2024 se vor comunica rezultatele inițiale. În perioada 23-24 iulie 2024, are loc înregistrarea contestațiilor la inspectoratele școlare și transmiterea acestora comisiilor de soluţionare a contestaţiilor. Contestaţiile se depun la sediile inspectoratelor şcolare judeţene sau prin mijloace electronice. Soluționarea contestațiilor are loc în perioada 25-30 iulie 2024, iar rezultatele finale vor fi publicate în data de 31 iulie 2024.

Pentru a se titulariza, profesorii trebuie să obțină minimum nota 7 atât la examenul scris, cât și la inspecția la clasă în profilul postului. Pentru a deveni suplinitor, candidații trebuie să obțină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât și la inspecție. La nivelul județului Iași, sunt disponibile 2.687 de locuri, dintre care 244 pe perioadă nedeterminată și 2.443 pe perioadă determinată.

În toate sălile de concurs vor fi camere audio-video. Înainte de a începe proba scrisă, președintele comisiei din centrul de concurs instruiește profesorii asistenți, responsabilii de săli şi profesorii asistenți desemnați pentru utilizarea platformei de evaluare la nivelul sălilor de concurs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *