Prima pagină » Local » Astăzi, are loc înscrierea pe locurile libere de la liceele vocaționale și clasele de bilingv. Tot astăzi, se înscriu elevii romi și cei cu cerințe educaționale speciale în a doua etapă de admitere
Astăzi, are loc înscrierea pe locurile libere de la liceele vocaționale și clasele de bilingv. Tot astăzi, se înscriu elevii romi și cei cu cerințe educaționale speciale în a doua etapă de admitere

Astăzi, are loc înscrierea pe locurile libere de la liceele vocaționale și clasele de bilingv. Tot astăzi, se înscriu elevii romi și cei cu cerințe educaționale speciale în a doua etapă de admitere

05 aug. 2024, 02:00,
Ștefana Șovea în Local

Astăzi, 5 august 2024, se înscriu pentru a doua etapă de repartizare în clasa a IX-a elevii care vor să fie admiși pe locurile libere la un liceu vocațional, cum ar fi cele sportive, artistice sau pedagogice, ori la clase care se organizează în regim bilingv, dar și cei romi și cei cu cerințe educaționale speciale (CES).

Înscrieri în a doua etapă de admitere 2024

Astăzi, 5 august 2024, are loc înscrierea candidaților pentru probele de aptitudini sau de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă, inclusiv a candidaților pe locurile speciale pentru romi și a candidaților pentru locurile distinct alocate candidaților cu CES în unitățile de învățământ de masă.

Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Iași a publicat situaţia locurilor libere în clasa a IX-a de liceu pentru anul şcolar 2024-2025, astfel că pentru învățământul vocațional sunt disponibile 24 de locuri la Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” Iași, Colegiul Național Pedagogic ,,Vasile Lupu” Iași și Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Vasile cel Mare”.

Un număr de 110 locuri sunt libere pentru romi, iar 14 pentru elevii cu CES.

Repartizarea computerizată are loc în perioada 19-20 august 2024

În perioada 6-7 august 2024, se desfășoară probele de aptitudini sau de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă. Afișarea rezultatelor și rezolvarea eventualelor contestații, perioada 8-9 august 2024.

Între 12 și 14 august 2024, are loc primirea cererilor de înscriere a candidaților care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar care nu și-au depus dosarele de înscriere în termen, a candidaților care au fost respinși la liceele/clasele care au organizat probe de aptitudini și a candidaților care au susținut probe de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau de limbă maternă în etapa a doua, precum și a candidaților care nu au participat sau au participat la repartizarea computerizată în prima etapă de admitere, dar din diferite motive nu au fost repartizați computerizat, inclusiv a candidaților pe locurile speciale pentru romi și a candidaților pentru locurile distinct alocate candidaților cu CES în unitățile de învățământ de masă.

Candidații pe locurile speciale pentru rromi și candidații pentru locurile distinct alocate candidaților cu CES în unitățile de învățământ de masă își păstrează prioritatea pe locurile destinate acestora. Repartizarea computerizată are loc în perioada 19-20 august 2024.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *