Prima pagină » Local » Astăzi Alexia, prietena ei cea mai bună Elena și Silviu vor fi operați. Accidentul de la Pașcani a lasat urme urâte pe trupurile celor trei adolescenți
Astăzi Alexia, prietena ei cea mai bună Elena și Silviu vor fi operați. Accidentul de la Pașcani a lasat urme urâte pe trupurile celor trei adolescenți

Astăzi Alexia, prietena ei cea mai bună Elena și Silviu vor fi operați. Accidentul de la Pașcani a lasat urme urâte pe trupurile celor trei adolescenți

19 dec. 2022, 11:25, 2 ,
în Local

Amintim că în noaptea de vineri spre sâmbătă, 17 decembrie, un autocar plin cu membri ai unui ansamblu folcloric s-a răsturnat în afara localității Pașcani, județul Iași. În urma accidentului, zeci de persoane au fost rănite, iar o adolescentă, Alexia, a rămas fără mâini, în urma impactului. Din fericire, după o operație ce a durat 20 de ore, medicii de la Spitalul pentru Copii „Sfânta Maria” Iași au reușit să-i replanteze brațele.

Acum însă, Silviu, un băiat de 16 ani va intra în sala de operatie miercuri, 21 decembrie pentru o procedură de reconstrucție a feței, alături de Elena, care este cea mai bună prietenă a Alexiei, pentru aceeași intervenție chirurgicală.

Intervenţia chirurgicală a Alexiei a durat circa 20 de ore şi la realizarea ei au participat 3 medici anesteziști, 2 medici ortopezi, 5 chirurgi plasticieni, dar și un număr mare de asistente medicale, infirmiere și brancardieri. Echipa medicală a fost coordonată de dr. Sidonia Susanu, șefa secției de Chirurgie Plastică și Reparatorie a Spitalului “Sf. Maria” din Iași“.

Azi, 19 decembrie, medicii anunță că Alexia are o evolutie foarte bună, dar va intra în sala de operație din nou pentru a se stabili ce proceduri mai sunt necesare pentru ca adolescenta să își poată relua viața în mod normal.

Alexia a suferit o amputație bilaterală a membrelor superioare

În noaptea de vineri spre sâmbătă, 17 decembrie, un autocar s-a răsturnat la ieșirea din Pașcani spre localitatea Valea Seacă. În accident au fost implicate 35 de persoane, printre care se aflau și 17 minori. Cel mai grav afectată a fost Alexia Tudose, ambele sale braţe fiindu-i amputate.

„Cea mai complicată victimă a fost pacienta de 15 ani, care avea o amputație bilaterală de membre superioare, pe stânga amputație completă, iar pe dreapta o amputație incompletă. Ea a fost prima extrasă de la locul accidentului și trimisă către Spitalul Pașcani, la Compartimentul de Primire Urgențe, unde a fost stabilizată, iar la momentul sosirii echipajelor de la Iași, respectiv echipajul de Terapie Intensivă Mobilă, a fost preluată imediat de către aceștia și dusă către Spitalul Sfânta Maria, unde a intrat imediat în sala de operație. Noi am ajuns la o oră după ce s-a întâmplat accidentul. Din ce au povestit colegii de la Serviciul de Ambulanță Județean și pompierii care s-au aflat din primul moment la locul accidentului, brațul stâng a fost găsit după câteva minute și a fost dus odată cu pacienta către Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Pașcani, iar ulterior transportat către Iași. Există chituri speciale pe fiecare mașină în care păstrăm membrele care au potențial de reimplantare, în condiții speciale, sterile, cu pungi de gheață speciale, astfel încât să poată fi replantate ulterior. Așa s-a întâmplat cu membrul superior stâng al pacientei de 15 ani, întrucât membru superior drept era încă atașat de corp”, a declarat dr. Paul Nedelea, medic primar medicină de urgență.

Astfel, pe fir au intrat și polițiștii ieșeni care fac verificări, deschizând totodată un dosar penal pentru a afla din ce cauză s-a răsturnat autocarul.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *