Prima pagină » Titlurile zilei » Asta înseamnă să fii politician! Adrian Boca, consilier local PSD, a primit avize pentru blocuri în timp record
Asta înseamnă să fii politician! Adrian Boca, consilier local PSD, a primit avize pentru blocuri în timp record

Asta înseamnă să fii politician! Adrian Boca, consilier local PSD, a primit avize pentru blocuri în timp record

01 feb. 2020, 04:00,
Ciprian Boaru, în Titlurile zilei

Consilierul local PSD Adrian Boca zburdă prin Comisia de Urbanism. În timp record a fost aprobat proiectul imobiliar din Aurel Vlaicu. Vor fi construite șase blocuri cu 10 etaje. De același tratament s-a bucurat și sora consilierului, care vrea să facă blocuri în Păcurari. S-a aprobat și PUZ-ul privind construirea unui sediu administrativ al Primăriei Iași

În cadrul Comisiei de Urbanism din această săptămână, consilierii locali au dezbătut mai multe proiecte din domeniul imobiliar. Unul dintre proiecte aparține consilierului local PSD, Adrian Florin Boca, coleg cu membrii Comisiei. Boca, prin societatea Radan Construct SRL, și-a propus să construiască șase imobile cu funcțiuni mixte (locuințe colective, hotel) cu regimul de înălțime S+P+M+10E, pe o suprafață de teren de 10.412 metri pătrați, pe strada Aurel Vlaicu, nr.78. Membrii Comisiei au votat cu brațele deschise. Boca s-a mișcat repede. Planul Urbanistic Zonal (PUZ) a fost supus consultării publice la finalul lunii trecute. Imediat după expirarea perioadei, a intrat în Comisie. Nu toți beneficiarii de proiecte se pot bucura de aceeași abordare. Consilierul PSD mai are un asociat în proiectul menționat. Este vorba despre Cătălin Cristian, fost consilier local PD-L, cel care controlează societatea Ecoedil management SRL.

A trecut și proiectul surorii

De același tratament se bucură și sora consilierului PSD, Irina Ramona Boca, administratorul societății Rafant Company SRL. Consilierii locali au aprobat un proiect imobiliar propus pe o suprafață de 8.000 metri pătrați, situată pe strada Păcurari, nr. 71, 73 – 75 bis. Propunerea constă în construirea unui număr de 5 corpuri de clădire, cu regimul de înălțime S+D+P+4E. Imobilele pot avea funcțiuni de locuințe colective, apart hotel, campus studențesc, birouri etc. În proiect mai apar ca beneficiari Rodion SRL, Doriasi SRL, Elena Drăniceru, Ion Drăniceru, Svetlana Cojuhari. Conform PUZ, se estimează că se va realiza o suprafață desfășurată de 11.500 metri pătrați. Locuințele colective vor avea 9.400 metri pătrați și vor beneficia de 125 locuri de parcare. Spațiile comerciale înseamnă 800 metri pătrați, cu 8 locuri de parcare, iar partea de servicii și birouri 1.3000 metri pătrați cu 26 locuri de parcare. Din totalul de 159 locuri de parcare, 117 vor fi amenajate în subsolul imobilelor, restul pe teren proprietate.

Sediu nou pentru Primăria Iași

Nu în ultimul rând, Comisia a analizat PUZ-ul municipalității prin care se dorește construirea unui nou sediu administrativ, chiar în curtea Palatului Roznovanu. Noul centru administrativ al Iașului ar urma să aibă un regim de înălțime de 2S+P+3E+4E. Suprafața studiată este de 1.000 metri pătrați. Membrii Comisiei au avizat PUZ-ul propus. Pe ordinea de zi au fost prezente 7 proiecte, din care 6 au fost votate „pentru”. Un singur proiect a fost amânat până la rezolvarea problemei legată de amenajarea locurilor de parcare în subsolul unor locuințe colective.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *