Prima pagină » Local » Asta înseamnă fericirea! „Prietenii lui Moș Crăciun” au ajuns la Probota. Aproximativ 100 de prichindei au primit daruri. Campania continuă – FOTO, VIDEO

Asta înseamnă fericirea! „Prietenii lui Moș Crăciun” au ajuns la Probota. Aproximativ 100 de prichindei au primit daruri. Campania continuă – FOTO, VIDEO

21 dec. 2021, 02:00,
Andreea Pădurescu, în Local

Cea mai mare campanie organizată de cotidianul „Bună Ziua Iași”, în parteneriat cu Asociația Culturală Europeană, a ajuns și în acest an în comuna Probota, unde „Prietenii lui Moș Crăciun” reprezintă o tradiție. Peste 70 de copii l-au așteptat cu lacrimi în ochi și cu bucurie în suflet pe cel care, an de an, le trece pragul, aducându-le cadouri. Moșul a auzit tot felul de povești, poezii, colinde și a răspuns tuturor întrebărilor primite de la copii. Cadourile au fost alese pe sprânceană

Ieri, campania umanitară „Prietenii lui Moș Crăciun„, inițiată de cotidianul „Bună Ziua Iași” (BZI), în parteneriat cu Asociația Culturală Europeană, s-a oprit din nou la cele trei grădinițe din comuna Probota, pentru a le împărți cadouri alese prichindeilor care s-au pregătit cu săptămâni înainte pentru sosirea lui Moș Crăciun. Șaptezeci și șapte de copii au pregătit poezii alese și colinde, pentru cel mai iubit moș. Așa l-au primit ieri copiii din grădinițele din comuna Probota pe mult-așteptatul Moș Crăciun. Cu chipurile senine și lipsite de griji, îmbrăcați în straie de sărbătoare și cu ochii ațintiți spre ușă, aceștia au cântat cântecul preferat al Moșului, iar acesta nu a întârziat să apară.

Moșul i-a primit pe copii în brațele sale și a ascultat fel de fel de poezii și de cântecele. Fetițe și băieței au așteptat cu nerăbdare să vadă ce se ascunde în sacul imens pe care îl ținea moșul lângă el. Toți au pregătit câte un moment artistic pentru a arăta Moșului cât de cuminți și harnici au fost tot anul. Fiecare copil și-a așteptat rândul pe scaun. Reacțiile lor după primirea cadourilor sunt greu de descris în cuvinte, dar fericirea lor a fost molipsitoare. Unii, mai timizi, au fugit repede în colțul clasei după ce și-au ridicat cadoul, pentru a cotrobăi prin pachet să vadă ce le-a mai adus Moșul și anul acesta. Alții, mai curajoși, s-au lipit de scaunul Moșului și au început să îi spună povești și să îi pună zeci de întrebări, încât nu îl mai lăsau să plece. După ce fiecare a prezentat câte un moment artistic Moșului, au primit hăinuțe, jucării și dulciuri, așa cum nu mai primiseră vreodată. Cu nerăbdarea și curiozitatea specifică vârstei, copiii au început să își arate unul altuia cadourile pe care le-au primit.

Moș Crăciun a răspuns la toate întrebările

Copiii l-au întrebat, printre altele, pe Moș Crăciun cum a putut să ajungă la ei dacă afară nu ninge și cum reușește în fiecare an să ajungă la fiecare copil, cum de știe el toate numele copiilor și cine îl ajută la împachetarea cadourilor. Moș Crăciun nu a ezitat să ofere răspunsuri la întrebările care îi macină pe copii un an întreg.

„Dragii Moșului, eu vin de departe, tocmai din Laponia, dar acum abia m-am întors din America de Sud. În Laponia are Moș Crăciun o fabrică de jucării și una de dulciuri. Spiridușii mei ghiduși și harnici mă ajută să împachetez toate aceste frumoase cadouri. Anul acesta, pentru a ajunge la voi, m-au ajutat și spiridușii din Iași, cei de la cotidianul BZI, împreună cu Asociația Culturală Europeană. Mai mult decât atât, noi în fiecare an primim scrisorile voastre și să știți că le citim pe toate. Și să nu uitați că Moșul, chiar dacă vine doar de Crăciun, el vă vede tot anul. Este atent la tot ceea ce faceți voi. Iar ca să ajung la voi, chiar dacă încă nu a nins, m-a ajutat cel mai iscusit ren al meu, Rudolf”, a spus Moș Crăciun copiilor.

La plecare, după ce a ascultat interpretările artistice ale copiilor din Probota, dar și poveștile lor, Moș Crăciun a simțit nevoia de a transmite câteva povețe. Copiii au ascultat cu urechile ciulite și au promis că vor da ascultare cuvintelor Moșului.

„Dragii Moșului, din puținul pe care îl aveți, să împărțiți și cu cei care nu prea au. Să învățați să iubiți și să dăruiți, așa cum face și Moș Crăciun. Să ascultați de părinți și profesori, învățați să fiți buni și înțelepți”, încheie Moș Crăciun.

Campania umanitară continuă

Astăzi, Moșul va ajunge în comuna Andrieșeni, după ce, în prima zi a campaniei, „Prietenii lui Moș Crăciun” au fost la grădinițele din Probota, Perieni și Bălteni. În aceeași zi, Moșul a ajuns și la alți 400 de copii, din 5 școli din comuna Gropnița. Lumea lui Moș Crăciun este o lume în care mulți dintre noi nu mai credem. Magia care se naște însă în sufletul celor mici atunci când îl văd pe Moș Crăciun este imposibil de descris.

În acest an, zeci de prieteni ai lui Moș Crăciun au susținut până acum campania organizată de BZI. Astfel, în primele două zile ale maratonului umanitar inițiat de BZI, Moș Crăciun a oferit cadouri unui număr de aproximativ 500 de copii. Doar datorită vouă, oamenilor cu suflet mare din Iași, Moș Crăciun își continuă drumul. Vă mulțumim tuturor pentru susținere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *