Prima pagină » Titlurile zilei » Asta este poate cea mai frumoasă casă din Iași! „Imperiul” aparține unui fiu de milionar și este păzit zi și noapte ca o fortăreață: „Mie nu îmi place să ies în evidență”

Asta este poate cea mai frumoasă casă din Iași! „Imperiul” aparține unui fiu de milionar și este păzit zi și noapte ca o fortăreață: „Mie nu îmi place să ies în evidență”

23 nov. 2021, 02:00,
Raluca Costin în Titlurile zilei

Lucian Apostol, fiul lui Neculai Apostol, fondatorul Kosarom, a construit în Iași o casă care atrage toate privirile. Proprietarul vilei, estimată de specialiști la două milioane de euro, spune că a văzut modelul în Republica Moldova, de unde a adus și piatra naturală, folosită la construcția casei. Domeniul familiei este păzit non-stop și casa a fost proiectată de un arhitect din București

Casa construită de Lucian Apostol fiul lui Neculai Apostol, fondatorul Kosarom, se află în zona Sărărie din Iași. Construcția vilei a început în anul 2013 și a fost finalizată în urmă cu 3 ani. Casa are o suprafață de 441 de metri pătrați, fiind construită pe un teren cu o suprafață de 6.398 de metri pătrați. Proprietarul vilei a început construcția în anul 2013 și în urmă cu 3 ani s-a mutat în casa desprinsă din reviste. Lucian Apostol susține că a văzut modelul în Republica Moldova, de unde a adus și piatra folosită la construcția vilei.

„Piatra este adusă din Republica Moldova. Mi-a plăcut mie mult modelul acesta și de aceea am vrut să o facem așa. Sunt mai multe tipuri de astfel de case în Moldova. E o casă normală. E făcută din munca mea. Sunt manager la mai multe companii. E o casă retrasă. Mie nu îmi place să ies în evidență. Sunt o persoană mai discretă. Casa nu are piscină, are un număr de camere normale, pentru o familie cu câțiva membri. Casa e proiectată de un arhitect din București.

E finalizată de 3 ani. S-a făcut totul treptat, pe perioada a mai mulți ani. Nu m-am grăbit să fie finalizată. Am vrut să fie făcută ușor, să îmi placă cum arată la final. Am investit în fiecare an câte ceva. Nu pot să vă spun o sumă exactă”, susține Lucian Apostol, proprietarul vilei din zona Sărărie.

Lucian Apostol, proprietarul vilei din zona Sărărie: „Noi nu avem piscină, chiar dacă e la modă”

Specialiștii din domeniul imobiliar estimează că această locuință ar valora două milioane de euro. Numai terenul, dacă este achiziționat acum, costă între 600-700.000 de euro. Proprietarul vilei, Lucian Apostol, spune că e o casă normală, care nu are piscină.

„Casa e mai lunguiață pe partea unde e dealul și de aceea pare foarte mare. Dar nu e mare deloc. Noi suntem pe partea unde nu sunt probleme cu alunecările de teren. Avem și pază, pentru că așa am considerat că e necesar. Noi nu avem piscină, chiar dacă e la modă. E o casă normală, cum v-am mai spus. Până să o finalizez pe asta, am locuit în Valea Lupului”, mai spune Lucian Apostol.

Tot mai mulți ieșeni care își permit locuințe scumpe vor să se mute în vile cu piscină, garaj și geamuri mari. Ieșenii care achiziționează aceste locuințe plătesc minimum 100.000 de euro, dar vilele pot ajunge și la câteva sute de mii de euro. Specialiștii susțin că acești clienți au salarii mari sau afaceri profitabile, motiv pentru care își permit să cumpere astfel de case, în stil mediteranean.

Lucian Apostol este președintele Consiliului de Administrație din cadrul companiei Kosarom din Pașcani. A apărut în urmă cu câțiva ani în revista „Capital” ca fiind unul dintre cei mai bogați tineri din România, cu o avere estimată, la acea vreme, la 80 de milioane de euro. Reporterii „BZI” au mai prezentat, în edițiile anterioare, o casă unicat din Iași, denumită și „Căsuța din povești” sau „Căsuța piticilor”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *