Prima pagină » Local » Ăsta este paradoxul justiției din România! Pușcăriașul Pavel Pântea este consilier juridic stagiar
Ăsta este paradoxul justiției din România! Pușcăriașul Pavel Pântea este consilier juridic stagiar

Ăsta este paradoxul justiției din România! Pușcăriașul Pavel Pântea este consilier juridic stagiar

20 iun. 2024, 11:28,
BZI.ro, în Local

Nu mai este niciun secret că justiția din România are mari lacune, probleme ce încă nu sunt rezolvate. Din acest context se naște și paradoxul următor. Pușcăriașul Pavel Pântea este consilier juridic stagiar.

Vă aducem aminte faptul că Pavel Pântea a stat închis în spatele gratiilor fiind condamnat la închisoare pentru că a înșelat mai multe persoane, iar pe una ar fi amenințat-o cu un cuțit.

Pușcăriașul Pavel Pântea este consilier juridic stagiar

Pavel Pântea pare că și-ar fi găsit menirea. Vrea să devină, nici mai mult, nici mai puțin, consilier juridic. Asta după ce a fost condamnat la pușcărie și a și stat câțiva ani în spatele gratiilor.

Profesia de consilier juridic constă în prestare de servicii juridice în mod obişnuit, în schimbul unei remuneraţii, similar cu profesia de avocat, iar prestarea acestor servicii juridice în mod obişnuit se face în conformitate cu principiile din Directiva 2005/36/CE, respectiv profesia poate fi exercitată cu titlu de salariat sau cu titlu independent, similar cu profesia de avocat.

Vă imaginați cine intră în sistemul judiciar din România? Cum poate exista un asemenea paradox? Cum poate să ajungă un fost pușcăriaș să intre în sistemul judiciar din România? Ce credibilitate mai poate avea justiția din această țară? Sunt doar câteva întrebări la care nu poți da un răspuns coerent pentru că întâmplarea este incoerentă!

În altă ordine de idei vă aducem aminte faptul că pușcăriașul Pavel Pântea a candidat pentru președinția Consiliului Județean Iași, dar a avut parte de o surpriză. Acesta s-a făcut de rușine obținând un procent de 1%, adică vreo 3000 de voturi. Partidul de la care a candidat este PUSL, partidul creat de pușcăriașul Dan Voiculescu, varanul și care îl are drept președinte la Iași pe Mihai Pintilei

Cine este Pavel Pântea, fost pușcăriaș condamnat la închisoare cu executare

Vă aducem aminte faptul că cea mai mare pedeapsă pe care Pavel Pântea a avut-o este cea de 3 ani și 6 luni închisoare pentru că a dat o țeapă de câteva zeci de mii de euro. Pedeapsa a fost inițial de 5 ani și 8 luni, dar printr-o decizie finală a rămas la 3 ani și 6 luni.

În urma analizei prevederilor legale cuprinse în articolul 527 din Codul de procedură penală, în concordanță cu articolul 168 din Codul penal, instanța a luat o hotărâre privind cererea de reabilitare judecătorească formulată de către Pântea Pavel Gheorghe, supranumit regele țeparilor din Iași. Conform dispozițiilor legale menționate, instanța a admis cererea de reabilitare judecătorească a petentului, acordându-i astfel posibilitatea de a-și recăpăta statutul juridic anterior condamnărilor. Decizia a fost pronunțată în ședința publică din data de 06 ianuarie 2021.

Prin această hotărâre, instanța a dispus reabilitarea judecătorească a regelui țeparilor Pântea Pavel Gheorghe, având în vedere datele de stare civilă menționate anterior. Acesta fusese condamnat la pedepse privative de libertate în urma a trei condamnări în cadrul aceluiași dosar:

O sentință de 6 luni închisoare, aplicată prin decizia penală nr. 5530/02.12.2005 a Judecătoriei Iași, pronunțată în dosarul nr. 20176/2004, definitivă prin decizia penală nr. 573/27.04.2006 a Tribunalului Iași.
O sentință de 4 ani și 6 luni închisoare, aplicată prin decizia penală nr. 2905/28.10.2011 a Judecătoriei Iași, pronunțată în dosarul nr. 595/245/2010, definitivă prin decizia penală nr. 262/12.03.2013 a Curții de Apel Iași.
O sentință de 3 ani și 6 luni închisoare, aplicată prin decizia penală nr. 1086/04.04.2014 a Judecătoriei Botoșani, pronunțată în dosarul nr. 2126/193/2014, definitivă prin necontestare la data de 15.04.2014.

Așadar, doar pentru că o justiție imparțială l-a ”albit”, asta nu înseamnă că pușcăriașul Pavel Pântea are dreptul să devină consilier juridic. Pentru o asemenea funcție îți trebuie un trecut impecabil, fără pată! Doar prin oameni corecți puși în funcții de conducere, această țară mai are șanse să-și revină!

Comentarii
  • Dar defapt nu a stat nici-un an inchis mincinosi penali!

  • Pușcăriași juriști și moguli

    Da de Mihail Pintilei șeful de partid al lui Pântea pus de varan și Piedone de ce nu scrieti. Știți de ce ce o face pe-a corectul Pintilei? Pentru că trage milioane de euro de la Casa de Sănătate. Chinuie sute de mii de amărâți din Iași, Vaslui, Bârlat, Huși. Ei se laudă cu spitale și clinici de diabet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *