Prima pagină » Sport » Asta e marea problemă pentru Mircea Lucescu, la Dinamo Kiev. „Vor fi dușmani”
Asta e marea problemă pentru Mircea Lucescu, la Dinamo Kiev.

Asta e marea problemă pentru Mircea Lucescu, la Dinamo Kiev. „Vor fi dușmani”

25 iul. 2020, 04:00,
în Sport

Mircea Lucescu va avea viață grea la Dinamo Kiev, pentru că dragostea fanilor din Donețk se poate transforma în ură în privința lui. Marian Savu știe ce înseamnă rivalitatea dintre Șahtior Donețk și Dinamo Kiev, noua echipă a lui Mircea Lucescu.

Deschizător de drum, alături de Marian Aliuță, pentru românii care aveau să semneze cu trupa lui Rinat Ahmetov, fostul golgheter al Ligii I (sezonul 1999-2000) lasă de înțeles că dragostea fanilor din Donețk se poate transforma în ură în privința lui Mircea Lucescu.

Om care a marcat istoria lui Șahtior, Lucescu a semnat ieri cu marea rivală, Dinamo Kiev, iar fanii grupării lui Igor Surkis s-au simțit lezați în urma deciziei. și-au exprimat imediat indignarea și anunță că nu-l vor ține în puf pe bucureștean.

Marian Savu, fost jucător la Șahtior Donețk: „Nu le va pica bine fanilor echipei lui Ahmetov”

Fost jucător la Șahtior Donețk în urmă cu 20 de ani, Marian Savu, actual agent FIFA, a urmărit modul în care Lucescu a făcut din trupa lui Ahmetov un nume în fotbalul european și știe exact țesătura rivalității dintre „Steaua și Dinamo din Ucraina”, așa cum le numește pe cele două rivale din Ucraina.
„Am citit ce s-a scris despre reacție fanilor de la Dinamo în privința lui nea Mircea, însă eu mă tem de reacția fanilor de la Șahtior. El a fost foarte iubit acolo și nu le va pica bine.
Probabil că a vorbit Mircea Lucescu cu Rinat Ahmetov, dar problema e cum vor reacționa fanii. Vor fi dușmani în două meciuri! și nu numai! Asta e marea problemă. Numirea lui spune totul despre valoarea sa”, punctează Marian Savu.

Marian Savu: „E ca și cum ai pleca de la Dinamo la Steaua”

Lucescu a antrenat timp de 12 ani la Șahtior Donețk și a dezvoltat o prietenie strânsă cu Rinat Ahmetov, care a venit și în România de câteva ori.
„A avut rezultate extraordinare în Ucraina, e o provocare pentru Mircea Lucescu, dar are nevoie de timp. E greu să faci trecerea de la Șahtior la Dinamo, e ca și cum ai pleca de la Dinamo la Steaua, în momentul în care cele două dominau fotbalul românesc”, continuă Savu, cel care după ce a câștigat titlul de golgheter pe când juca la FC Național, într-o echipă fantastică, a fost transferat de Șahtior.
Marian Savu, golgheterul României în sezonul 1999-2000, a evoluat pentru Dinamo, Flacăra Moreni, FC Brașov, FC Național, Șahtior, Metalurg Donețk, AEL Limassol, Videoton și Petrolul Ploiești.

Cum e atmosfera la derby-urile din Ucraina

„Atmosfera, într-o perioadă normală în Ucraina, la derby-urile dintre cele două, e una incredibilă. Ei nu au bannere sau fanioane. Ei fac un zgomot infernal, țipă, suflă în trompete. Au energie, nu știu dacă beau vodcă înaintea partidelor, dar sunt în formă”, a mai spus Marian Savu. Presa din Ucraina a scos în evidență mai multe reacții dure ale unor oameni apropiați de Dinamo Kiev.  Fost jucător la Dinamo Kiev, Oleksandr Aliyev spune că decizia conducerii este complet greșită: „Conducerea râde de fanii lui Dynamo și îi scuipă în față. Mircea Lucescu a lucrat 12 ani la șahtior și mereu a avut lupte cu echipa noastră. Iar aceste lupte au decurs oribil.

Nu știu cum oficialii clubului ar mai putea să-i privească pe suporteri în față și să discute cu ei. E un șoc. Eu n-am nicio problemă cu Mircea Lucescu, sper să obțină rezultate bune aici. Dar conducerea a uitat ce comentarii făcea el la adresa lui Dynamo, pe vremea când o antrena pe șahtior”, a spus Oleksandr Aliyev, citat de publicația Sport.

Igor Surkis le-a închis gura contestatarilor

„Șahtior a avut succes pentru că a recrutat manageri profesioniști, care își cunoșteau meseria. Akhmetov nu s-a implicat niciodată în viața echipei, s-a comportat ca un patron. Toată lumea poate să dea sfaturi din afară. Eu am cheltuit un miliard și jumătate de când sunt la club. Arătați-mi pe cineva care e dispus să investească la echipă și eu o cedez. E ușor să conduci pe banii altora! Investiți voi! Băgați 30 de milioane de dolari pe an și manageriați. Eu mă dau la o parte, numiți voi antrenorul și faceți ce vreți atunci”, le-a transmis Igor Surkis fanilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *