Prima pagină » National » Ăsta e Guvernul României! Personalul medical care lucrează în centrele de vaccinare vor primi abia zilele acestea doar o parte din bani pentru lunile mai, iunie și iulie
Ăsta e Guvernul României! Personalul medical care lucrează în centrele de vaccinare vor primi abia zilele acestea doar o parte din bani pentru lunile mai, iunie și iulie

Ăsta e Guvernul României! Personalul medical care lucrează în centrele de vaccinare vor primi abia zilele acestea doar o parte din bani pentru lunile mai, iunie și iulie

16 sept. 2021, 13:30,
în National

Personalul medical care lucrează în centrele de vaccinare mai trebuie să aştepte până să primească suma totală pentru munca depusă. Așadar, conform Ministerului Sănătății, instituţia a alocat sumat totală de 91 de milioane de lei pentru plata drepturilor salariale ale angajaţilor. Suma nu este suficientă şi ajunge doar pentru o plată parţială pe lunile mai, iunie și iulie.

Nu se cunoaşte cu exactitate când vor ajunge efectiv sumele de bani în buzunarul personalului medical care lucrează în centrele de vaccinare din toată țara.

Personalul medical care lucrează în centrele de vaccinare va primi doar o parte din bani

Ministerul Sănătăţii a anunţat joi că a alocat suma de aproximativ 91 de milioane de lei pentru plata salariului personalului medical care lucrează în centrele de vaccinare. Banii nu sunt suficienţi, iar persoanul medical va primi doar o parte din renumerație aferentă lunilor mai, iunie, iulie:

”Ministerul Sănătăţii a transmis astăzi deschiderile de credite bugetare în sumă de 91.480.000 lei pentru a începe demersurile în vederea achitării salariilor restante din lunile mai, iunie, iulie 2021”, a transmis, joi, Ministerul Sănătăţii, scrie news.ro.

 

Ministrul interimar de la Sănătate, Cseke Attila dorește să facă necesarul de bani şi pentru august

Într-un punct de vedere, Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății a declarat faptul că vrea să facă şi necesarul de bani necesari plătii personalului medical pentru luna august. Acesta i-a asigurat pe români că efectuarea vaccinului este cea mai sigură metodă de a lupta împotriva pandemiei de COVID-19:

“În prezent se centralizează necesarul pentru luna august, astfel încât să putem plăti şi salariile din această lună. Mulţumesc tuturor celor implicaţi în procesul de vaccinare. Apreciez efortul lor susţinut şi vreau să îi asigur de întreaga mea implicare în acest mandat interimar. Vaccinarea rămâne cea mai sigură metodă de prevenţie eficientă împotriva infecţiei cu virusul SARS-CoV-2”, a declarat Cseke Attila.

Ioana Mihăilă şi-a dat demisia de la Ministerul Sănătății, dar nu înainte de a se lăuda

După revocarea ministrului Justiţiei, Stelian Ion, USR-PLUS a decis să iasă de la Guvernare. Ceilalţi miniştri şi-au depus demisiile dar nu înainte să se laude cu reuşitele lor. A fost cazul şi Ioanei Mihăilă care nu a pierdut ocazia de a se lăuda cu reuşitele din Minister, asta în timp ce personalul medical nu îşi primise banii de câteva luni:

Acum puţin peste patru luni, împreună cu echipa de la minister ne-am stabilit trei priorităţi. La capitolul investiţii am realizat progrese reale, vorbim despre spitalul Regional de la Iași, contractul a fost semnat în aprilie. Contractul de proiectare tehnică va fi semnat în septembrie. La Cluj contractul se va semna în noiembrie contractul de proiectare. Totodată s-a demarat, cu scopul asigurării finanţării a incă două spitale regionale. Am deblocat proiectele de construire a celor trei centre de mari arşi (…) spunea acum câteva saptamani Ioana Mihăilă, fix inainte de a demisiona

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *