Prima pagină » Titlurile zilei » Asta, da, nebunie! O tânără din Iași vrea să facă nunta în vie. Iată cum va fi organizat totul
Asta, da, nebunie! O tânără din Iași vrea să facă nunta în vie. Iată cum va fi organizat totul

Asta, da, nebunie! O tânără din Iași vrea să facă nunta în vie. Iată cum va fi organizat totul

12 mart. 2022, 02:00,
Raluca Costin, în Titlurile zilei

O tânără din Iași vrea să organizeze nunta în vie, chiar dacă acest lucru presupune costuri mai mari față de o locație obișnuită. Reprezentanții restaurantelor și organizatorii de evenimente se pregătesc pentru sezonul nunților din anul 2022

Tinerii din Iași, care se căsătoresc anul acesta, vor ca totul să fie perfect și nu se uită la buget. Este și cazul unei ieșence care vrea ca cel mai important eveniment din viața ei să fie deosebit și de aceea va face nunta în vie. Specialiștii estimează costuri cuprinse între 10.000 și 15.000 de euro pentru această nuntă.

”O clientă vrea să facă nunta în vie, cu mese lungi puse în rândurile cu viță de vie. Vrea să facă nunta anul acesta, în toamnă. Vom vedea dacă va găsi locația perfectă și, bineînțeles, ce aranjamente își dorește pe mese, pentru că trebuie să fie în ton cu tematica nunții. Cu siguranță costurile vor fi mai mari la această nuntă. Primim telefoane de la clienții și facem programări pentru amenajarea sălilor. De anul trecut am primit telefoane. Dacă din cauza pandemiei au fost reprogramate nunți sau anulate, în anul 2021 am avut evenimente aproape în fiecare zi și ne așteptăm ca și anul acesta să fie la fel. Într-adevăr, vor să facă nunți mai mari, cu 150-200 de invitați. Clienții sunt tineri care muncesc în străinătate și fac nunțile în țară. Sunt din Anglia, Italia, Austria. Sunt tradiții la noi, la nunți, și nu vor să le piardă”, susține Dana Foszto, organizator de evenimente și fondator Miriam Salon, cu peste 20 de ani experiență în domeniu.

O tânără din Iași face nunta în plantația cu viță de vie, cu aranjamente florale deosebite

Specialista mai spune că și anul acesta clientele vor aranjamente simple, în combinații de alb și verde.

”Se merge mult pe aranjamente aerisite, mai stilizate, care nu au multe flori. Nu vor ceva pompos, cum era înainte stilul american, cu multe flori. Vor mai multă verdeață și se poartă și anul acesta combinațiile de alb cu verde. Folosim hortensii, trandafiri mai mari, mai mici, lisianthus, plante uscate printre flori. A crescut prețul la flori, la depozite, astfel că un aranjament poate să coste cu 30-50 de lei în plus. Nu am mărit prețul la manoperă pentru că sunt destule majorări la prețuri și nu vrem să mărim. Am observat că nici anul acesta mirii nu se uită la buget”, mai spune Dana Foszto.

Aranjamente florale costă de la 1.000 de euro, până la câteva mii de euro.

”Depinde de mărimea aranjamentului, de florile folosite la crearea aranjamentului. Clientele vor și ceva deosebit. Chiar zilele acestea am vorbit cu niște cliente care mi-au spus că se gândesc la aranjamente deosebite și ne întâlnim să discutăm detaliile”, explică Dana Foszto.

O tânără din Iași a avut o nuntă în stilul bohemian chic, ce a uimit invitații.

Dorin Bârgăoanu: ”Este o ușoară creștere a solicitărilor”

Reprezentanții restaurantelor din Iași susțin că mai sunt puține locuri pentru cei care vor să se căsătorească anul acesta și fac petrecerea. Pentru că nu mai sunt restricții privind numărul de persoane, nunțile vor fi mai mari.

”Noi credem că va fi un an normal, ca cel de anul trecut. Vor fi nunți cu 150 de persoane, poate mai mult. Cei care vor să facă nunțile sunt persoane care au muncit în străinătate. Prețurile la meniuri nu au crescut față de anul trecut”, spune Cristina, reprezentant ”Liria Events”.

Specialiștii se așteaptă ca numărul solicitărilor să crească în următoarea perioadă.

”Avem solicitări, au început să sune clienții. Vom vedea cele mai multe, probabil, din luna mai, când va începe oficial sezonul evenimentelor. Pot spune că este o perioadă cu o ușoară creștere a solicitărilor”, a declarar Dorin Bârgăoanu, director comercial al restaurantului ”Unirea”.

În anul 2021, cuplurile care s-au căsătorit au vrut să aibă nunți speciale. Astfel, se pot face nunți în aer liber și în anul 2022, cum va face și tânăra din Iași petrecerea în vie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *