Prima pagină » Titlurile zilei » Asta, da, coincidență! Flavia și Elida sunt gemene și vor să fie doctorițe. Culmea, au intrat la UMF Iași cu aceeași medie la examenul de admitere

Asta, da, coincidență! Flavia și Elida sunt gemene și vor să fie doctorițe. Culmea, au intrat la UMF Iași cu aceeași medie la examenul de admitere

24 sept. 2024, 02:00,
Ștefana Șovea în Titlurile zilei

Flavia și Elida Ghinea sunt gemene și timp de șase ani vor fi colege de grupă la Facultatea de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” (UMF) Iași. Cele două surori au fost mereu împreună, la școală, au stat în aceeași bancă și au decis să aleagă și aceeași meserie. Culmea, la examenul de admitere de la UMF, au obținut aceeași notă.

Flavia și Elida sunt gemene și vor fi colege de facultate în următorii șase ani. La admiterea de la UMF Iași, au obținut aceeași notă

Flavia Carla Ghinea și Elida Patricia Ghinea sunt din Bacău, au 19 ani și sunt gemene. Cele două surori sunt în primul an la Facultatea de Medicină din cadrul UMF Iași și au venit împreună la festivitatea de deschidere a anului universitar 2024-2025, care a avut loc ieri, 23 septembrie 2024.

Flavia Carla Ghinea a convins-o pe sora ei să aleagă același profil la liceu, dar și aceeași facultate. Mereu au stat în aceeași bancă, au învățat împreună iar la examenul de admitere de la UMF Iași, culmea, au obținut aceeași medie, respectiv 8,60.

„Am ales Medicina Generală pentru că este un domeniu frumos. Sunt bucuroasă pentru că voi fi alături mereu de sora mea și mă bucur că am reușit să o conving să urmeze și ea același domeniu, pentru că, inițial, ea nu prea voia. Am stat mereu în aceeași bancă cu sora mea, învățam împreună, este un lucru minunat. Este foarte bine, pentru că am avut mereu un partener de învățat, ne corectam una pe cealaltă, ne ascultam. Inițial, la alegerea liceului, sora mea voia pe un profil Uman, și ulterior, să studieze Psihologia, dar am convins-o să aleagă profilul Științe ale naturii și să mergem împreună pe Medicină. Viața este mai frumoasă cu ea și nu sunt niciodată singură. Pentru admitere ne-am pregătit împreună, am mers împreună la orele de pregătire iar la admitere, surprinzător, am avut și aceeași medie, 8,60, am rămas șocate”, declară Flavia Carla Ghinea, studentă la UMF.

Elida: „Sunt mereu alături de cea mai bună prietenă a mea”

Elida Patricia Ghinea a declarat reporterilor BZI faptul că între ea și sora ei nu a existat niciodată concurență, ba chiar din contră, s-au bucurat mereu una pentru cealaltă.

Surorile au participat și la admiterea de la UMF Iași, din anul 2023, însă nu au fost admise. Dacă ar fi intrat doar una dintre ele în acel moment, cu siguranță ar fi renunțat la loc pentru a încerca până când vor intra împreună. Așa au și făcut.

„Am fost șocată când am văzut că am obținut aceeași notă la examenul de admitere de la UMF Iași. Mă așteptam să ia o notă mult mai mare decât mine pentru că stăpânea mult mai bine capitolele din care au fost mai multe întrebări. Este foarte frumos să ai o soră geamănă, practic, sunt mereu alături de cea mai bună prietenă a mea. Niciodată nu a existat concurență între noi două, chiar dacă au fost diferențe la note când eram la școală, erau mici, dar mereu ne-am susținut și ne-am bucurat una pentru cealaltă. Noi am dat și anul trecut admiterea, dar nu am intrat, așadar, am dat anul acesta, din nou, admiterea. Dacă prima dată ar fi intrat doar una dintre noi, ne-am fi așteptat una pe cealaltă, ca să fim împreună”, declară Elida Patricia Ghinea, studentă la UMF.

Flavia și Elida Ghinea sunt gemene și timp de șase ani vor fi colege de grupă la UMF Iași.  Coincidența face că cele două au obținut exact aceeași notă la examenul de admitere, respectiv 8,60.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
27 septembrie 2024
27 septembrie 2024