Prima pagină » Radio » Actualitate » Aspirina – modalități inedite de folosire ale acestui banal medicament
Aspirina - modalități inedite de folosire ale acestui banal medicament

Aspirina – modalități inedite de folosire ale acestui banal medicament

21 aug. 2020, 13:50,
în Radio

Aspirina – modalități inedite de folosire. Este cu siguranță cea mai cunoscută și mai consumată pastilă de pe întreg globul. Mai mult, este considerată cel mai longeviv medicament, proprietățile ei fiind cunoscute încă din Antichitate. Însă, pe lângă calitățile medicale, aspirina are și multe alte întrebuințări.

Aspirina este unul dintre cele mai cunoscute medicamente din lume și are multiple efecte benefice asupra omului. Se numără printre primele medicamente cunoscute, descoperită încă din secolul al V-lea î.e.n, de către Hipocrate. Părintele Medicinei descria în lucrările sale detalii despre o pudră amară extrasă din scoarță de salcie. Aceasta avea proprietăți menite să diminueze durerile și să reducă febra.

Se spune ca aspirina este pastila pe care trebuie sa o ai tot timpul la îndemână. De asemenea, se mai spune și că „o aspirina pe zi ține medicul la distanță”. Această pastilă este utilizată în caz de migrene, dar și în prevenirea atacurilor cardiace și a cancerului. Cu toate acestea, aspirina are și multe întrebuințări care depășesc sfera medicinei.

În cele ce urmează ne vom opri asupra modurilor în acre mai poate fi utilizată banala aspirină.

Aspirina – modalități inedite de folosire

Este dovedit faptul că aspirina întinerește pielea și ajută la tratarea acneei. Acidul salicilic este un puternic agent de curățare a pielii ce reduce inflamațiile, roșeața și acneea. Acesta reduce și excesul de grăsime și celulele moarte din pori, acestea fiind cel mai adesea cauza unor probleme la nivelul tenului. De asemenea, usucă coșurile apărute la nivelul pielii. Tot cu aspirină poți trata bătăturile de la picioare. Pentru asta ai nevoie de șase aspirine pisate, sucul de la jumătate de lămâie o lingura de apă. Acest amestec se aplică pe bătătură, iar după 10 minute se freacă ușor locul cu o piatră ponce.

Însă aspirina este bună și pentru prelungirea vieții florilor din vază. Acestea se vor păstra proaspete mai mult timp dacă pui o aspirină în apă. Tot cu această banală pastilă poți îndepărta petele de transpirație de pe haine. Pentru aceasta trebuie să pui câteva aspirine zdrobite în apă caldă și să înmoi hainele cu probleme. Petele de transpirație vor dispărea apoi la spălat. La fel, face minuni în cazul hainelor decolorate care își pot recăpăta strălucirea. Pentru aceasta, dizolvă 6-8 aspirine într-un pahar cu apă și înmoaie hainele în soluție pentru 10-15 minute.

Aspirina te scapă de mătreață

Are efect și asupra mătreții dacă amesteci două pastile zdrobite în șamponul pe care îl folosești. Totodată, vindecă mușcăturile și înțepăturile de insecte. Pentru asta trebuie să presari praf de aspirină peste locurile afectate. Și nu în ultimul rând, curăță grăsimea de pe vase și oale dacă amesteci câteva pastile cu puțin suc de lămâie.

Remediul pe bază de aspirină care întinerește oasele

Din aspirină se poate prepara un remediu care poate întineri oasele cu 20 de ani. Acest preparat era foarte des folosit pe vremea bunicilor noști. Pentru a-l obține aveți nevoie de numai trei ingrediente: aspirina, alcool și iod. Acest remediu este recomandat celor care simt greutate în picioare, dureri la glezne și spate sau suferă de răni mai vechi. De asemenea, datorită iodului, este eficient în distrugerea bacteriilor, virusurilor sau a sporilor.

Aspirina – modalități inedite de folosire. Pentru a-l prepara aveți nevoie de 300 ml alcool (70%), 100 ml de iod și 10 pastile de aspirină. Pastilele se zdrobesc și se face un amestec omogen din aceste ingrediente. Remediul pe bază de aspirină se depozitează într-un loc întunecos și rece timp de 21 de zile. Se aplică cu ajutorul unei comprese direct pe zona dureroasă.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024