Aspirina grăbește menstruația? Iată patru metode de accelerare a perioadei menstruale

01 feb. 2022, 13:13 _____ Vizualizări
BZI.ro, în Sanatate

Aspirina grăbește menstruația? Dar băile calde și efortul fizic? Ei bine, sunt multe metode de accelerare a perioadei menstruale, unele mai eficiente, altele mai puțin. Despre acestea și despre multe altele vor vorbi în rândurile care urmează.

Ciclul menstrual poate avea 28, 30 sau 35 de zile. În unele cazuri, însă, menstruația nu apare în perioada obișnuită și se naște dorința de a accelera sosirea ei. Medicii nu sunt de părere că metodele populare sunt eficiente, dar femeile au demonstrat contrariul. Cu ajutorul unor metode simple, realizate acasă, menstruația poate fi grăbită, fie pentru a scăpa de stresul acesteia în timpul nunții sau a unei vacanțe, fie pentru că a întârziat și necesită ajutor.

Cu toate acestea, trebuie reținut faptul că metodele naturale vor permite accelerarea menstruației cu doar câteva zile.

Aspirina grăbește menstruația? Trucuri simple de încercat acasă

Menstruația poate fi grăbită cu ajutorul băilor calde, a vizitei la saună, a efortului fizic, a ierburilor și chiar a aspirinei. Iată cum.

Băi calde

Băile calde îmbunătățesc circulația sângelui, ajutând astfel la creșterea presiunii sale. Pentru a accelera menstruația este necesar să vă faceți un masaj, în timpul băii, insistând asupra abdomenului inferior. Apa nu trebuie să fie fierbinte, pentru că poate provoca sângerare, leșin și arsuri. Același efect, de accelerare a menstruației, îl puteți obține și după o vizită la saună.

o femeie care stă în cada plină cu apă

Băile calde îmbunătățesc circulația sângelui, ajutând astfel la creșterea presiunii sale.

Efort fizic intens

Tototdată, pentru grăbirea perioadei menstruale, trebuie să faceți efort fizic intens. Cu cât efortul este mai mare, cu atât menstruația va veni mai repede. Important de menționat este că extenuarea organismului poate crea o serie de probleme, fapt pentru care nu ar trebui să exagerați cu sportul, mai ales dacă nu îl practicați regulat.

o femeie care face sport

Pentru grăbirea perioadei menstruale, trebuie să faceți efort fizic intens.

Plante medicinale

Nici ierburile nu sunt de evitat când vine vorba despre accelerarea menstruației. Eficiente sunt: sunătoarea, gălbenelele, ghimbirul și pătrunjelul. Aceste plante au efect antispasmodic asupra mușchilor uterului și a vaselor de sânge, reușind să accelereze menstruația. Însă, dacă apelați la această metodă, trebuie să știți că menstruația va dura mai mult și va fi mai abundentă.

un ceai de pătrunjel

Ceaiul de pătrunjel este extrem de benefic pentru sănătate. Datorită elementelor pe care le conține, această plantă miraculoasă detoxifică organismul și întărește sistemul imunitar.

Aspirina

Aspirina este medicamentul bun la toate: oprește lactația, previne infarctul, scade tensiunea arterială și, mai nou, grăbește menstruația. Rolul acesteia este de a subția sângele, fapt ce duce la sângerare. Chiar și așa, aveți mare grijă la dozarea aspirinei, deoarece poate subția sângele prea mult și poate provoca hemoragii. Medicii sunt împotriva acestei metode de accelerare a menstruației, deoarece poate pune în pericol sănătatea femeilor.

mai multe pastile de aspirină

Rolul aspirinei este de a subția sângele, fapt ce duce la sângerare.

Cel mai sigur mod de a accelera menstruația este reprezentat de pastilele contraceptive hormonale. Acestea sunt responsabile de modificările periodice ale ovarelor și ale uterului și pot fi administrate atât femeilor care iau contracepție hormonală, cât și celor care nu. Acestea din urmă ar trebui să fac o vizită medicului ginecolog, pentru a le recomanda cele mai bune tablete care accelerează menstruația.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *