Prima pagină » Sanatate » Aspectul scaunului în cancerul de colon. Principalele manifestări alarmante

Aspectul scaunului în cancerul de colon. Principalele manifestări alarmante

04 oct. 2022, 12:15,
în Sanatate

Modificările aspectului scaunului în cancerul de colon sunt diferite. Bolile oncologice, inclusiv tumorile maligne ale intestinului, sunt periculoase, deoarece nu provoacă niciun simptom pentru o lungă perioadă de timp. Dar chiar și atunci când apar simptome de cancer, acestea sunt nespecifice.

Simptomele cancerului intestinal sunt foarte asemănătoare cu cele ale altor boli. O persoană poate crede mult timp că are o tulburare intestinală, deoarece a „mâncat ceva greșit”, sau un fel de infecție, sau hemoroizi. De asemenea, cancerul de colon este adesea confundat cu o încălcare a scaunului din cauza problemelor cu ficatul sau pancreasul.

grafica cancer de calon

Cancerul provoacă durere, crampe în abdomen și pierdere în greutate inexplicabilă

Aspectul scaunului în cancerul de colon. Care sunt simptomele acestei boli oncologice

De cele mai multe ori, cancerul de colon este identificat din cauza unor modificări ale obiceiurilor intestinale. Este important să ai grijă de sănătatea ta. Dacă aveți modificări neobișnuite ale scaunului și alte simptome care persistă o perioadă lungă de timp, consultați-vă medicul și faceți-vă un test.

În cele mai multe cazuri, aceasta nu este o boală oncologică, dar există întotdeauna o șansă. Dacă simptomele sunt încă cauzate de cancer, este important să îl diagnosticați cât mai curând posibil și să începeți tratamentul.

Principalele manifestări care pot apărea în timpul acestui tip de cancer este diaree sau constipație care persistă câteva zile. Modificarea aspectului scaunului. Acesta devine subțire, ca un creion, datorită faptului că tumora îngustează lumenul intestinal.

medic care tine o macheta a unui intestin afectat de cancer de colon

După ce mergi la toaletă, există o senzație de disconfort, o senzație că intestinul nu a fost golit complet

După ce mergi la toaletă, există o senzație de disconfort, o senzație că intestinul nu a fost golit complet. De asemenea, apare sângerare din rect și un amestec de sânge în scaun. Scaunele sunt mai întunecate, gudronate. În limbajul medical, această apariție a fecalelor se numește melenă. Mai des, acest simptom apare o dată cu leziuni ale tractului gastrointestinal superior.

Cancerul provoacă durere, crampe în abdomen și pierdere în greutate inexplicabilă. Pacientul simte o slăbiciune constantă și oboseală crescută.

De ce este important să efectuezi un test cât mai devreme? Modificări ale obiceiurilor intestinale

Dacă aceste simptome sunt cauzate de cancer, atunci ele indică faptul că tumora a crescut deja destul de puternic sau a reușit să se răspândească în organism. Cu cât trece mai mult timp, cu atât cancerul progresează mai mult. Aceasta înseamnă că prognosticul se înrăutățește, șansele ca boala să poată fi tratată sunt reduse.

grafica cancer de calon

De asemenea, cancerul de colon este adesea confundat cu o încălcare a scaunului din cauza problemelor cu ficatul sau pancreasul

Adesea, cancerul intestinal se manifestă sub forma unei modificări a frecvenței mișcărilor intestinale, a cantității și consistenței scaunului. Unii pacienți sunt îngrijorați de constipație, o afecțiune în care trecerea scaunului prin intestine este afectată. Se manifestă prin simptome precum absența scaunului mai mult de trei zile.

De asemenea, pacientul bolnav simte durere și disconfort. Iar volumul fecalelor scade, devine dens. O senzație neplăcută de disconfort apare în abdomen, o senzație de „supraaglomerare”. De asemenea, se manifestă balonarea, o creștere a volumului abdomenului. Majoritatea dintre pacienți suferă de eructații și gaze.

Uneori, aspectul scaunului în cancerul de colon semnalează o obstrucție intestinală acută, o afecțiune care pune viața în pericol. Se manifestă sub formă de dureri severe de crampe în abdomen, constipație, greață, vărsături. Din cauza scăderii nivelului de proteine ​​din sânge, se dezvoltă edem, din cauza pierderii de lichide, deshidratare. În intestine, începe putrezirea, produsele toxice intră în sânge și otrăvește organismul. Se dezvoltă necroza peretelui intestinal, conținutul acestuia intră în cavitatea abdominală și duce la peritonită.

persoana care se tine de burta din cauza durerii

Simptomele cancerului intestinal sunt foarte asemănătoare cu cele ale altor boli

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *