Prima pagină » Economic Local » Asociațiile din Iași vor investi sute de mii de euro pentru dezvoltarea micilor producători
Asociațiile din Iași vor investi sute de mii de euro pentru dezvoltarea micilor producători

Asociațiile din Iași vor investi sute de mii de euro pentru dezvoltarea micilor producători

01 mai 2020, 04:00,
Raluca Costin, în Economic Local

Grupurile de producători din județ care au aplicat proiecte în cadrul submăsurii 16.4- „Sprijin acordat pentru cooperare orizontală și verticală între actorii din lanțul de aprovizionare în sectoarele agricole” vor primi fondurile europene solicitate. Raportul de selecție a fost publicat de către Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), iar dintre cei 50 de beneficiari ai fondurilor nerambursabile trei sunt din Iași. Aceștia au obținut punctaj maxim la proiectele depuse și suma pe care o vor obține este de 300.000 de euro. Banii vor fi virați în conturile asociațiilor ale producătorilor locali după ce vor fi semnate contractele de finanțare.

Trei asociații au primit câte 100.000 de euro

Una dintre asociațiile de producători din Iași, din comuna Coarnele Caprei, reprezentată de Daniela Grigoraș, a obținut fonduri nerambursabile în valoare de 100.000 de euro în cadrul proiectului „Cooperare orizontală și verticală între actorii din lanțul de aprovizionare în vederea dezvoltării pieței locale de produse agroalimentare din zona de nord a județului Iași”. Tot 100.000 de euro mai mult a obținut Asociația Magazinelor de Proximitate „La Băcănie” pentru „Realizarea unui lanț scurt de aprovizionare și desfacere a produselor la nivel local”. O altă ieșeancă, Maria Encuț, va primi de la AFIR Iași 100.000 de euro pentru „Îmbunătățirea competitivității producătorilor primari și dezvoltarea piețelor locale bazate pe circuite scurte de aprovizionare din zona de sud-est a județului Iași”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *