Prima pagină » Economic Local » Asociațiile din Iași care au solicitat banii europeni pentru irigații îi vor primi anul viitor
Asociațiile din Iași care au solicitat banii europeni pentru irigații îi vor primi anul viitor

Asociațiile din Iași care au solicitat banii europeni pentru irigații îi vor primi anul viitor

20 dec. 2019, 04:00,
Raluca Costin, în Economic Local

Unul dintre domeniile care se dezvoltă cu ajutorul fondurilor nerambursabile este cel al irigațiilor. În ultimii ani, tot mai multe asociații ale utilizatorilor de apă din județ au depus proiecte pentru a obține banii europeni. Până în prezent au fost deja investite aproximativ 8 milioane de euro în acest sector important pentru dezvoltarea afacerilor agricole din Iași, bani europeni. Anul acesta, două proiecte ale asociațiilor de utilizatori de apă din Iași au fost selectate pentru a primi finanțarea europeană.

Este vorba de Organizația Utilizatorilor de Apă pentru Irigații „Tabăra Nouă”, din comuna Andrieșeni, care va investi un milion de euro în modernizarea și reabilitarea infrastructurii secundare de irigații la OUAI „Tabăra Nouă”, județul Iași. De asemenea, Organizația Utilizatorilor de Apă pentru Irigații „Bosia”, din Ungheni-Golăiești, va investi tot un milion de euro în modernizarea și reabilitarea infrastructurii secundare de irigații la OUAI „Bosia” județul Iași. Banii vor fi virați în conturi anul viitor, iar investițiile ar putea fi demarate tot în anul 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *