Prima pagină » National » Asociațiile civice, reacție acidă după eliberarea condiționată a lui Liviu Dragnea: „Încă o zi ruşinoasă pentru Justiţia Română”

Asociațiile civice, reacție acidă după eliberarea condiționată a lui Liviu Dragnea: „Încă o zi ruşinoasă pentru Justiţia Română”

15 iul. 2021, 15:06,
Bianca Rebegea, în National

Joi, 15 iulie, asociațiile civice au avut o reacție acidă, după ce au aflat că Tribunalul Giurgiu a decis eliberarea condiționată a lui Liviu Dragnea.

Comunitatea Corupția ucide a menționat că este „încă o zi ruşinoasă pentru Justiţia Română”. Nici reprezentanţii Asociaţiei ”Evoluţie în instituţie” nu s-au lăsat mai prejos: „Nu ne rămâne decât să sperăm că va mai vizita această puşcărie şi pentru alte dosare”

Atât comunitatea Corupția ucide, cât și Asociaţia ”Evoluţie în instituţie” au fost implicate în protestele faţă de guvernarea PSD pe vremea când formaţiunea era condusă de Liviu Dragnea.

”Liviu Dragnea a fost eliberat condiţionat de către Tribunalul Giurgiu, căci de-aia a cerut strămutarea! N-am înţeles dacă i-au dat interdicţie de părăsire a teritoriului, aşa că este foarte posibil să-l caute cu Interpolul ca pe Udrea, Bica, Ghiţă, Mazăre. Încă o zi ruşinoasă pentru Justiţia Română”, au scris, joi, pe pagina oficială de Facebook, reprezetanţii comunităţii Corupţia ucide.

Asociațiile civice, reacție acidă după eliberarea condiționată a lui Liviu Dragnea: „Are cineva un atelier auto care doreşte angajarea mecanicului Dragnea?”

La rândul lor, reprezentanţii Asociaţiei ”Evoluţie în instituţie” au transmis:

„Puşcăriaşul Dragnea va fi eliberat de la Rahova după 2 ani de temniţă. Tribunalul Giurgiu a admis astăzi cererea „nimicului” de eliberare condiţionată. Nici nu aveau cum să decidă altfel judecătorii, mai ales ca acesta a suferit foarte mult în tot acest timp cât a fost închis. În plus, a fost şi ameninţat cu violul în puşcărie. Nu ne rămâne decât să sperăm că va mai vizita această puşcărie şi pentru alte dosare care vin din urmă: 10 August, Teldrum, fonduri europene. Are cineva un atelier auto care doreşte angajarea mecanicului Dragnea? Noi am auzit că s-a specializat la Rahova”.

Fostul lider al PSD Liviu Dragnea va fi elibrat din penitenciar, în urma deciziei Tribunalului Giurgiu. Avoctul său, Flavia Teodosiu, a afirmat că eliberarea efectivă va avea loc după îndeplinirea formalităţilor.

Liviu Dragnea va fi eliberat condiționat de la penitenciarul Rahova

După ce a ispășit doi ani din pedeapsa de trei ani şi jumătate de închisoare, Tribunalul Giurgiu a decis ca Liviu Dragnea să iasă din închisoare. Decizia a fost luată joi, 15 iulie și este una definitivă. În câteva ore, fostul lider al Partidului Social Democrat va putea părăsi Penitenciarul Rahova.

Liviu Dragnea a stat în închisoare 2 ani și 2 luni. Acesta a fost audiat prin videoconferință de la Penitenciarul Rahova, unde este încarcerat pentru trei ani şi jumătate în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman.

Decizia de strămutare la Giurgiu a aparținut Curții de Apel București, în urma solicitării lui Dragnea care spunea atunci că judecătorii de la Tribunalul București care i-au respins eliberarea sunt corupți.

Decizia de joi este definitivă şi executorie.

Declarația avocatei lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu

Flavia Teodosiu, avocata lui Liviu Dragnea a precizat că a găsit „niște judecători care au judecat după măsură legii”.

„Iată că am găsit niște judecători care astăzi au judecat după măsură legii. Acești doi magistrați au apreciat și au evaluat toate aspectele legale pe care noi le-am indicat, au primit apărările noastre și au respins contestația Parchetului și au admis contestația noastră.”, a precizat avocata Flavia Teodosiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
01 iulie 2024
01 iulie 2024