Prima pagină » Local » Asociația Profesională „Bastonul Alb Moldova” Târgu Frumos va beneficia de finanțare în cadrul programului de promovare a talentelor

Asociația Profesională „Bastonul Alb Moldova” Târgu Frumos va beneficia de finanțare în cadrul programului de promovare a talentelor

26 aug. 2022, 02:00,
Codruța Șoroagă, în Local

Asociația Profesională „Bastonul Alb Moldova” Târgu Frumos a fost admisă pentru finanțare în cadrul Programului MOL de promovare a talentelor, ediția a XVII-a, organizat de Fundația pentru Comunitate. Astfel, pe domeniul artistic, va beneficia de finanțare eleva Livia Frona care dorește să-și achiziționeze un pian digital. În acest timp, la categoria sport, va primi o finanțare de maximum 10.000 de lei echipa de Goalball a Liceului Special „Moldova”, banii fiind folosiți pentru achiziționarea de echipament sportiv specific

MOL este un program de promovare a talentelor organizat anual de către Fundația Pentru Comunitate din fonduri puse la dispoziție de către compania Mol România. Prin acest program sunt sprijiniți copiii și tinerii care au talent în domeniul artei sau al sportului și care au obținut rezultate deosebite la concursuri naționale și internaționale. Astfel, aceștia sunt încurajați să-și continue cariera. Un solicitant poate obține fonduri în valoare maximă de 10.000 de lei din care se pot achiziționa echipamente sportive sau cu care pot să-și acopere cheltuielile de transport, în vederea participării la concursuri, cantonamente, festivaluri sau alte evenimente de acest gen.

Asociația Profesională „Bastonul Alb Moldova” Târgu Frumos se numără printre cele 205 proiecte câștigătoare a Programului MOL

Asociația Profesională „Bastonul Alb Moldova” Târgu Frumos a fost admisă pentru finanțare în cadrul Programului MOL de promovare a talentelor, ediția a XVII-a, organizat de Fundația pentru Comunitate, atât la categoria artă, cât și la categoria sport. Pe domeniul artistic – pian, beneficiară este eleva Livia Frona, în timp ce la categoria sport va beneficia de finanțare echipa de Goalball a Liceului Special „Moldova” Târgu Frumos.

În anul 2022, în perioada 23 mai-23 iunie, au fost depuse 601 dosare, iar proiectul elevilor de la Liceul Special „Moldova” Târgu Frumos care școlarizează copii și tineri cu deficiențe de vedere din zona Moldovei s-a aflat printre cele 205 de proiecte câștigătoare. Beneficiarii vor primi până la 10.000 de lei pentru a oferi un sprijin material în dezvoltarea și continuarea carierei, fie prin achiziționarea de materiale, echipamente sau instrumente necesare, fie prin acoperirea cheltuielilor de transport pentru ca aceștia să poată merge în competiții sau tabere de profil.

Datorită Programului MOL de promovare a talentelor Livia Frona își va achiziționa un pian digital

Livia Frona, elevă nevăzătoare în clasa a XII-a a Liceului Special „Moldova” din Târgu Frumos, este o tânără care se remarcă nu doar prin talentul și măiestria cu care cântă la pian, ci și prin seriozitate, devotament și multă perseverență în a-și urmări visul. Aceasta va primi finanțare pentru a putea achiziționa un pian digital care ar putea-o duce cu un pas mai aproape de aspirația ei de a deveni un pianist recunoscut. Livia frecventează și cursurile de pian de la Colegiul Național de Arte „Octav Băncilă” Iași, dedicând studierii acestui instrument muzical cea mai mare parte din timpul său.

Echipa de Goalball a Liceului Special „Moldova” este formată din tineri motivați și ambițioși care au învățat să-și pună în valoare aptitudinile și care, prin intermediul acestui sport de echipă, destinat deficiențelor de vedere și nevăzătorilor, au învățat concepte precum „colaborare”, „fair-play” și „autocontrol”. Suma oferită de MOL se va îndrepta spre achiziționarea de echipament specific, atât de necesar pentru ca echipa să poată continua antrenamentele.

Asociația Profesională „Bastonul Alb Moldova” Târgu Frumos îi sprijină pe copiii cu deficiențe de vedere în dezvoltarea intelectuală, emoțională și socio-profesională, pentru ca aceștia să se poată bucura de o viață împlinită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *