Prima pagină » Local » Asociația Metropolitană va achiziționa mai puține mijloace de transport. Două loturi au fost anulate
Asociația Metropolitană va achiziționa mai puține mijloace de transport. Două loturi au fost anulate

Asociația Metropolitană va achiziționa mai puține mijloace de transport. Două loturi au fost anulate

04 iul. 2023, 02:00,
Alexandra MAISNER în Local

Asociația Metropolitană va achiziționa mai puține mijloace de transport. Potrivit platformei Sistemului Electronic de Achiziții Publice, două loturi au fost anulate

La sfârșitul lunii mai 2023, o procedură de licitație privind achiziționarea mijloacelor de transport pentru zona metropolitană a fost anulată. Pe data de 9 iunie 2023 a fost lansată una nouă, iar aceasta a fost a treia încercare privind dezvoltarea sistemului și suplimentarea traseelor. În cadrul procedurii anterioare, o singură ofertă a fost depusă, însă întreaga licitație a fost anulată ulterior.

Asociația Metropolitană va achiziționa mai puține mijloace de transport

În ceea ce privește a treia încercare pentru achiziționarea mijloacelor de transport, valoarea contractului nu a suferit modificări, aceasta a rămas la suma de 5,083 milioane de lei, fără TVA. Însă modificările au apărut la mijloacele de transport ce urmează să fie achiziționate. Mai exact, numărul de microbuze ce vor fi cumpărate s-a modificat de la 4 la 3 bucăți. În același timp, potrivit platformei Sistemului de Achiziții Publice, achiziționarea mijloacelor de transport a fost împărțită în 8 loturi. Dintre acestea, două au fost anulate din cauza faptului că nicio societate nu a fost interesată să depună oferta financiară. Astfel, Asociația Metropolitană va achiziționa mai puține mijloace de transport.

Mai exact, lotul 5, ce includea achiziționarea unui număr de 3 midibuze, cu o valoare totală de 567.330 de lei, fără TVA, a fost anulat. Nicio societate nu a fost interesată de contract. Aceeași situație a fost întâmpinată și în ceea ce privește lotul, acesta se referea la achiziționarea a 4 midibuze, cu o valoare totală de 756.440 de lei, fără TVA.

Este important de menționat faptul că suma alocată pentru achiziția celor 32 de mijloace de transport necesare în zona metropolitană a fost suplimentată încă de la a doua procedură lansată. Investiția depășește 5 milioane de lei. Inițial, în cadrul procedurii de licitație din data de 9 septembrie 2023, suma prevăzută era de 5.042.000 de lei, fără TVA, însă aceasta a fost suplimentată cu 41.000 de lei. Astfel, noul contract are o valoare totală de 5.083.979 de lei, fără TVA.

Patru firme se bat pentru contractele de livrare a mijloacelor de transport pentru zona metropolitană

Potrivit platformei Sistemului de Achiziții Publice (SEAP), 4 societăți au depus ofertele financiare pentru participarea la procedura de licitație publicată de Primăria Municipiului Iași. Mai exact, pentru loturile 1, 2, 3 și 4 care includ cele 16 autobuze de 12 metri s-au înscris 3 societăți, S.C. AIC Trucks S.A din București, administrată de 3 cetățeni italieni, S.C. Mercator Transilvania S.R.L din Sălaj, administrată de Dan Ioan Sava, și S.C. Womy Equipment Supply România S.R.L, administrată de Florian Raul Vladaru și doi cetățeni olandezi, Van Der Heijden Andy și Verveer Jaques Marcel. În ceea ce privește loturile 6 și 8, care includ livrarea unui număr de 3 midibuze și 3 microbuze, doar societatea Megarosa Trade SRL, administrată de Cem Salur, a depus oferta financiară.

Astfel, rămâne de văzut dacă firmele vor îndeplini toate cerințele și vor semna contractele cu privire la livrarea mijloacelor de transport.

Asociația Metropolitană va achiziționa mai puține mijloace de transport. Dintre cele 8 loturi scoase la licitație, două au fost anulate din cauza faptului că nicio societate nu a fost interesată să depună oferta financiară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *