Prima pagină » Local » Asistent medical, trimis la pușcărie pentru un furt! Scandalul a izbucnit după o pagubă de numai 1.400 de lei (Exclusiv)
Asistent medical, trimis la pușcărie pentru un furt! Scandalul a izbucnit după o pagubă de numai 1.400 de lei (Exclusiv)

Asistent medical, trimis la pușcărie pentru un furt! Scandalul a izbucnit după o pagubă de numai 1.400 de lei (Exclusiv)

31 mart. 2022, 02:00,
Ciprian Nedelcu, în Local

Un asistent medical a fost trimis la pușcărie în urma unui furt. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Hârlău l-au condamnat recent pe Gheorghe Ion la 9 luni de temniță pentru furt. De asemenea, ieșeanul a fost obligat să achite daune de 1.400 de lei către cabinetul medical în cadrul căruia a lucrat

Un asistent medical a fost trimis la pușcărie de judecători după un furt. Recent, magistrații din cadrul Judecătoriei Hârlău l-au condamnat pe Gheorghe Ion la 9 luni de temniță pentru furt. De asemenea, ieșeanul a fost obligat să achite daune către cabinetul medical în cadrul căruia a lucrat.

”Instanța admite acțiunea formulată de partea civilă SC Ariadna Vet SRL Șipote. Îl obligă pe inculpatul Gheorghe Ion să-i plătească acesteia suma de 1.400 de lei, reprezentând daune materiale”, au menționat judecătorii.

În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Asistent medical, trimis la pușcărie după un furt

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta fiind deja contestată de individ. Procesul lui Gheorghe Ion a început pe 12 mai 2021. Asistentul medical veterinar fusese trimis în judecată pentru furt.

”În dimineața zilei de 22 ianuarie 2017, inculpatul și-a însușit, fără drept, din dispensarul veterinar aparținând Ariadna Vet SRL Șipote, suma de 1.400 de lei”, au afirmat anchetatorii ieșeni.

Pe data de 19 ianuarie 2017, între persoana vătămată Ariadna Vet SRL Șipote, societate administrată de către medicul veterinar la Circumscripția Sanitar-Veterinară Șipote, și asistentul Gheorghe Ion a fost încheiat un contract de voluntariat pe baza căruia individul urma să efectueze, pe o perioadă de 18 luni, activități veterinare, respectiv consultanță, diagnostic, prevenție, având sarcina să asiste medicii veterinari la efectuarea de intervenții și operații. În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

”După încheierea contractului, la solicitarea inculpatului, persoana vătămată i-a pus la dispoziție acestuia o cameră în incinta dispensarului, pentru a locui pe timp de noapte, până la găsirea unei locuințe de închiriat, acestuia fiindu-i înmânat și un rând de chei, care îi asigurau acces în toate încăperile dispensarului. Pe 23 ianuarie 2017, în jurul orei 6:30, inculpatul a trimis un SMS medicului veterinar, căruia i-a transmis că mama sa a decedat (aspect ce s-a dovedit nereal), motiv pentru care a trebuit să plece de urgență, susținând că a luat cu el suma de 1.400 de lei din încasările zilei precedente, pe care-i va restitui când va reveni în localitatea Șipote. Inculpatul și-a explicat gestul motivând că nu mai putea sta în incinta dispensarului, deoarece era foarte frig și dorea, mai mult, să fie lăsat în pace”, au adăugat oamenii legii.

A ”uitat” să se întoarcă la cabinetul din județul Iași

Anchetatorii au adăugat că, ulterior, Gheorghe Ion nu a mai revenit la dispensarul veterinar din Șipote și nici nu a mai răspuns la apeluri, schimbându-și numărul de telefon. În urma acestui incident, la Poliție a fost depusă o plângere penală cu privire la comiterea infracțiunii de furt. Oamenii legii au demarat cercetările și au ajuns la Gheorghe Ion. În cursul urmăririi penale, dar și prin declaraţiile date în cursul cercetării judecătorești, asistentul a recunoscut parţial fapta săvârșită, dar a precizat că va achita prejudiciul produs și se va împăca într-un final cu partea civilă.

”Instanța, din oficiu, a solicitat fișa actualizată de cazier judiciar a inculpatului, din care rezultă faptul că acesta figurează în evidențe cu condamnări penale anterioare”, au afirmat judecătorii.

Astfel, acum, asistentul medical a fost trimis la pușcărie în urma acestui furt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *