Prima pagină » Sanatate » Stiri medicale » Persoanele asimptomatice care au COVID-19 nu-i pot infecta pe cei din jur
Persoanele asimptomatice care au COVID-19 nu-i pot infecta pe cei din jur

Persoanele asimptomatice care au COVID-19 nu-i pot infecta pe cei din jur

01 iun. 2020, 06:02,
în Sanatate

Asimptomatici cu COVID-19 nu sunt contagiosi. Este inca discutabil dacă purtătorii de coronavirus asimptomatici sunt contagioși. Un studiu efectuati de chinezi a demonstrat ca infectatii asimptomatici nu-i pot infecta pe cei din jur.

8 cerceetatori chineri au folosit pentru studiul lor 455 de contacte care au fost expuse la purtători de coronavirus asimptomatici. Aceștia au fost împărțiți în trei grupuri: 35 de pacienți, 196 de membri ai familiei și 224 de angajați ai spitalului. Au fost folosite informațiile epidemiologice, înregistrările clinice, rezultatele examinărilor auxiliare și programele terapeutice.

Asimptomatici cu COVID-19 nu sunt contagiosi

Timpul mediu de contact pentru pacienți a fost de patru zile și cel pentru membrii familiei a fost de cinci zile. 25% dintre subiecti sufereau si de boli cardiovasculare. În afară de personalul spitalului, atât pacienții, cât și membrii familiei au fost izolați medical. În timpul carantinei, șapte pacienți plus un membru al familiei au prezentat noi simptome respiratorii, iar febra a fost cea mai frecventă. Toate imaginile CT nu prezentau niciun semn de infecție cu COVID-19. Nu a fost detectată nicio infecție severă acută cu sindromul respirator (SARS-CoV-2) la cele 455 de contacte dupa analize de sange.

Concluzia cercetatorilor este aceea că infecțiozitatea unor transportatori SARS-CoV-2 asimptomatici ar putea fi slabă, daca timpul de interactiune este mic. Nu acelasi lucru se poate spune despre cei care locuiesc in aceeasi casa cu asimptomatici: in acest caz, infectarea va avea loc mai devreme sau mai tarziu intrucat vorbim despre un contact permanent si prelungit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`