Prima pagină » Economic Local » Asfaltările din comuna Holboca au fost anulate! Firmele nu și-au manifestat interesul
Asfaltările din comuna Holboca au fost anulate! Firmele nu și-au manifestat interesul

Asfaltările din comuna Holboca au fost anulate! Firmele nu și-au manifestat interesul

09 dec. 2019, 04:00,
Ciprian Boaru în Economic Local

Recent, Primăria comunei Holboca a anunțat o licitație pentru achiziționarea lucrărilor de asfatare pe mai malte artere. Prevederea bugetară este de 1.817.316 lei, fără TVA, aproape 400.000 de euro. Însă, procedura a fost anulată pentru că nu s-au înregistrat participanți. Cel mai probabil, licitația va fi reluată la începutul anului viitor.

„În prezent, străzile și drumurile de exploatare nu sunt modernizate, sistemul rutier este constituit din balast în grosime variabilă. Întreținerea sistemului rutier se face cu cheltuieli ridicate de două ori pe an, primăvara și toamna, prin lucrări de așternere de balast și reprofilare cu autogreder. Scurgerea apelor pluviale nu este realizată corespunzător, ceea ce conduce la inundații. Reparațiile și întreținerea curentă nu elimină principalele dezavantaje constând în noroi primăvara și toamna și praf în timpul verii. În timpul iernii, sistemul rutier conduce la o deszăpezire greoaie. Scurgerea apelor se face în prezent prin șanțuri de pământ care nu asigură o scurgere corespunzătoare”, se arată în caietul de sarcini.

Sunt vizate următoarele sectoare: str. Lungă – 187 metri, legătura str. Castanilor – str. Crângului – 173 m, strada Principală Cimitr – 59 metri, DE 747 – 206 m, DE 923 – 354 m.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`