Prima pagină » Local » Asfaltări de 23 de milioane de euro pe drumurile din județul Iași. Iată lista completă a investițiilor! Buget, adoptat în ședința CJ – UPDATE, LIVE VIDEO

Asfaltări de 23 de milioane de euro pe drumurile din județul Iași. Iată lista completă a investițiilor! Buget, adoptat în ședința CJ – UPDATE, LIVE VIDEO

08 feb. 2022, 13:00,
Vlad Rotaru în Local

Program de 23 de milioane de euro, pentru asfaltări pe drumurile din județul Iași! În bugetul CJ pe anul 2022 au fost cuprinse fonduri pentru axa rutieră Iași-Suceava, dar și pentru centura ușoară a municipiului

Plenul Consiliului Județean (CJ) Iași se va reuni în cursul zilei de astăzi, 8 februarie 2022, pentru a discuta despre proiectul de buget. Autoritatea județeană se va baza în acest an pe un buget de 1,4 milioane de lei la capitolul cheltuieli. Din această sumă, circa 270 de milioane de lei sunt legate de unele investiții. Pentru anul acesta, CJ Iași va aloca și fonduri legate de modernizarea unor drumuri județene.

UPDATE: Ședința CJ Iași a început!

Noi asfaltări pe drumurile din județul Iași

Pentru drumurile județene, CJ va aloca din bugetul pe anul 2022 circa 112,8 milioane de lei (23 de milioane de euro). Cele mai multe fonduri se vor duce către lucrările la axa rutieră strategică Iași-Suceava. Proiectul este realizat de asocierea Alpenside SRL – General Trust Argeș. Liderul de proiect, Alpenside SRL, a intrat în insolvență.

”Lucrările sunt finalizate în proporție de 82 la sută în cazul lotului 1 și de 78 la sută în cazul lotului 2. În prezent, se desfășoară activități la următoarele categorii de lucrări: realizare de rigole carosabile pentru asigurarea accesului la proprietăți, timpane și camere de cădere, poduri și podețe”, au spus cei de la CJ Iași.

Lucrarea pe axa Iași-Suceava va fi dusă la capăt

Totuși, cei de la CJ susțin că proiectul va fi dus la capăt și că insolvența societății nu va afecta lucrarea pe traseul Iași-Suceava.

”În funcție de condițiile meteorologice, vor fi demarate lucrări pentru amenajarea stațiilor de autobuz, realizarea trotuarelor și a pistei destinate circulației bicicletelor, finalizarea podurilor și a podețelor tubulare și dalate. Conform solicitării depuse la Tribunalul București, activitatea desfășurată de Alpenside SRL pe baza contractului de achiziție publică de execuție a lucrărilor nu este afectată de procedura de insolvență”, au mai menționat reprezentanții CJ Iași.

Proiect pentru un drum de la marginea județului

CJ Iași va aloca 4,8 milioane de lei (aproape 1 milion de euro) pentru modernizarea DJ 249A Mânzătești – Ungheni, lucrare care va fi realizată pe baza unui proiect cu finanțare transfrontalieră. DJ 249A se numără printre cele mai proaste artere din județul Iași. Proiectul este derulat în colaborare cu raionul Sîngerei, din Republica Moldova.

Totuși, lucrările bat pasul pe loc din cauza unor probleme apărute cu proiectul din Republica Moldova. În lista CJ Iași mai apare și alocarea a 128.000 de lei pentru un alt sector din DJ 249A, pe porțiunea dintre Holboca și satul Bosia, comuna Ungheni.

Fonduri pentru centura ușoară a municipiului Iași

Autoritatea județeană va mai aloca 7,8 milioane de lei pentru proiectul legat de înființarea centurii ușoare a Iașului. În acest caz este vorba despre documentațiile ce țin de modernizarea șoselelor din jurul orașului. Licitația derulată de CJ pentru proiectarea centurii ușoare a atras mai multe firme. Câștigătorul va fi anunțat la finalul lunii martie 2022. Centura ușoară de ocolire a municipiului lași va avea o lungime totală de 73 de kilometri.

Proiectul cuprinde DJ 248B – Vânători – Lețcani (în lungime de 16,32 kilometri), DC 26B Lețcani – Voinești (în lungime de 16,573 kilometri), DJ 248A Voinești (în lungime de 2,21 kilometri), DJ 248F Voinești – Mânjești – Budești (în lungime de 6,007 kilometri), DJ 248C Budești – Piciorul Lupului – Ciurea (în lungime de 10,486 kilometri), DJ 248D Ciurea – Bârnova – Tomești – Holboca (în lungime de 19,069 kilometri), dar și DJ 249A, limita municipiului lași – Holboca (intersecția DJ 248D), drum în lungime de 2,415 kilometri. În programul de asfaltări a drumurilor din județul Iași vor intra și alte artere.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024