Prima pagină » International » Asemănările triste dar izbitoare dintre interviurile acordate de Prințesa Diana și Meghan Markle
Asemănările triste dar izbitoare dintre interviurile acordate de Prințesa Diana și Meghan Markle

Asemănările triste dar izbitoare dintre interviurile acordate de Prințesa Diana și Meghan Markle

11 mart. 2021, 19:30,
Antonia Ceausu în International

La douăzeci și șase de ani diferență, ducesa de Sussex și prințesa Diana s-au așezat în fața a doi jurnaliști separați pentru două așa-numite interviuri bombă. Meghan se afla în Montecito, California. Prințesa Diana se afla în sufrageria ei din Londra. Meghan l-a avut alături pe soțul ei, prințul Harry. Diana era complet singură. De fapt, Charles a recunoscut recent lumii că ar fi avut o aventură cu Camilla Parker Bowles. Meghan a fost asediată de atenția negativă a presei și rasiștii din social-media.

Prințesa Diana a publicat conversațiile sale telefonice private și a fost numită instabilă de presă. Ora, locațiile și detaliile erau diferite. Cu toate acestea, acum că praful a început să se așeze după difuzarea lui Meghan, elementele împărtășite dintre poveștile lor sunt clare: ambele s-au confruntat cu adevărate războaie în legătură cu sănătate lor mintală, atenție de presă de neviețuit și povești false, eșuate.

O explicație rapidă, pentru cei neinițiați: în noiembrie 1995, prințesa Diana a participat la un interviu cu jurnalistul BBC Martin Bashir. Acesta a fost nesancționat de Palatul Buckingham. Niciun subiect nu era interzis, inclusiv bulimia Dianei, depresia și căsnicia eșuată cu prințul Charles:

„Am fost trei în această căsătorie, așa că a fost cam aglomerată”, a spus ea faimos despre aventura sa cu Parker Bowles.

Aproape 40% din populația Regatului Unit a urmărit interviul și, ca urmare, percepția publicului despre monarhie a fost afectată semnificativ.

După două decenii de la interviul Prințesei Diana, fiul acesteia și soția sa au făcut declarații uluitoare

Două decenii și jumătate mai târziu, fiul ei și soția sa și-au asumat propriul lor mesaj. Meghan și Harry au răspuns întrebărilor adresate de celebra Oprah Winfrey după ce cuplul a renunțat la familia regală.

Exprimarea pe care au folosit-o ambele femei este asemănătoare: „Crezi că ai cunoștința a ceea ce urmează”, i-a spus prințesa Diana lui Bashir în 1995. „Nu înțelegeam pe deplin care era treaba”, a spus ducesa de Sussex lui Oprah Winfrey în 2021. „Păreau să fiu în fața unui ziar în fiecare zi”, a spus Diana. „Sunt peste tot”, a repetat Meghan ani mai târziu. Diana s-a simțit frustrată de „oamenii din mediul meu”. Între timp, Meghan a vorbit despre „instituția” intangibilă. „Nu mi-a plăcut. Mi-a fost rușine pentru că nu puteam face față presiunilor ”, a dezvăluit Diana. „Chiar mi-a fost rușine să o spun în acel moment”, a spus Meghan. „Dar … pur și simplu nu mai voiam să fiu în viață.”

Ambele femei au recunoscut că s-au luptat cu gândurile distructive: Meghan a avut gânduri sinucigașe.

„Pur și simplu nu am văzut o soluție”, a spus ea.

Între timp, Diana a suferit de depresie postpartum și s-a tăiat.

„Te-ai simțit neînțeles și pur și simplu foarte, foarte jos”

Amândouă s-au simțit îngrozitor de neacceptate:

„Am fost prima persoană care a fost vreodată în această familie care a avut vreodată o depresie sau și-a exprimat fricile. Și, evident, a fost descurajant” spuse Diana.

„Când nimeni nu te ascultă sau simți că nimeni nu te ascultă, încep să se întâmple tot felul de lucruri”. Meghan a cerut tratament, dar a spus că i s-a spus că nu este o opțiune posibilă.

Tururile prin Australia, motiv de gelozie pentru membrii familiei regale?

Apoi a fost Australia. Atât Diana, cât și Sussex au sugerat că tururile lor prin Australia au cauzat gelozie în cadrul monarhiei.

„Totul s-a schimbat după turneul din Australia”, a spus Harry pentru Oprah. „A fost pentru prima dată când familia a văzut cât de incredibilă era la serviciu. Și asta mi-a adus amintiri. Pentru a vedea cât de efort a depus Meghan ca să intre în familie și să poată intra în legătură cu oamenii”

Prin amintiri, el aduce în atenție unele evenimente care o au în atenție pe mama sa. Popularitatea Dianei pe continent a fost explozivă. Atât de mult încât a spus că Charles este gelos:

„De exemplu, am fi înconjurat Australia, și tot ce auzeai era: «O, ea este de cealaltă parte» Acum, dacă ești un bărbat ca soțul meu, un om mândru, te deranjează dacă o auzi în fiecare zi timp de patru săptămâni. Și te simți inferior în legătură cu asta, în loc să te simți fericit și să-l împărtășești ”, a spus ea. „Odată cu atenția mass-media a venit o mulțime de gelozie. Din această cauză au apărut o mulțime de situații complicate”

În plus, monarhia și societatea trebuiau să fie mai bune acum – suntem mai înțelegători, mai progresivi, mai toleranți. Dar, după cum se spune, cu cât lucrurile se schimbă mai mult, cu atât rămân la fel. Și acum două generații succesive de telespectatori s-au confruntat cu conștientizarea a cât de multă durere poate provoca o instituție puternică chiar oamenilor care o populează.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`