Prima pagină » Razboi în Ucraina » Asediu la Mariupol. Rușii au atacat cu rachete grupuri întregi de civili – FOTO, VIDEO
Asediu la Mariupol. Rușii au atacat cu rachete grupuri întregi de civili - FOTO, VIDEO

Asediu la Mariupol. Rușii au atacat cu rachete grupuri întregi de civili – FOTO, VIDEO

16 mart. 2022, 21:16,
în Razboi în Ucraina

Armata ucraineană a anunțat că au avut loc atacuri ruse, cu lansatoare de rachete multiple de tip Grad, care au vizat civili care fug de la Mariupol, oraș portuar asediat, situat în sud-estul Ucrainei.

Potrivit armatei ucrainene, atacul rus s-a soldat cu morți și răniți, printre care și cu un copil rănit grav.

Într-o postare de pe Telegram, armata ucraineană anunță că un convoi care se afla în drum de la Mariupol la Zaporojie a fost vizat de tiruri de lansatoare de rachetă multiple de tip Grad.

 ”Potrivit unui prim bilanţ, există morţi”, anunţă armata ucraineană.

Evacuările de la Mariupol s-au accentuat, în lipsa unui armistițiu

În urma unei serii de eşecuri, în lipsa unui armistiţiu ruso-ucrainean, evacuările de la Mariupol s-au accelerat, din cauză că locuitorii acestui port strategic de la Marea Azov nu au apă şi hrană.

Un bombardament rus, săptămâna trecută, a unei maternităţi din acest oraş asediat a provocat un val de indignare în lume.

Culoarul umanitar pe care circulă vehicule între Mariupol şi Zaporojie, prin Berdiansk, este un drum 270 de kilometri.

Rușii au bombardat un teatru din Mariupol plin cu civili

Viceprimarului orașul-port asediat Mariupol a declarat pentru BBC că forțele ruse au bombardat un teatru unde se adăposteau sute de civili.

Serhiy Orlov a spus că în clădire se aflau între 1.000 și 1.200 de oameni. Numărul victimelor este încă necunoscut, a spus el. BBC nu a putut verifica independent informațiile.

Locuitorii orașului Mariupol, lipsiți de apă, electricitate sau gaz

Orașul a fost bombardat constant de Rusia de la începutul războiului, iar cartiere întregi au fost transformate în pustiu. Săptămâna trecută, un atac asupra unui spital a făcut cinci morți.

Orlov a mai spus că Rusia a atacat un convoi de civili care plecase de la Mariupol în drum spre orașul Zaporizhzhia, rănind cinci civili, inclusiv un copil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`