Prima pagină » National » Ascunși într-un camion care aducea bulion din Turcia. Așa au încercat doi palestinieni să păcălească vameșii din România
Ascunși într-un camion care aducea bulion din Turcia. Așa au încercat doi palestinieni să păcălească vameșii din România

Ascunși într-un camion care aducea bulion din Turcia. Așa au încercat doi palestinieni să păcălească vameșii din România

30 nov. 2023, 13:40,
în National

Doi palestinieni care au încercat să intre în România ascunşi într-un camion condus de un cetăţean ucrainean și încărcat cu pastă de tomate au fost descoperiţi de poliţiştii de frontieră de la Giurgiu.

Ei voiau să ajungă în Germania.

Camionul era condus de un ucrainean care aducea bulion din Turcia

Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră au transmis joi, 30 noiembrie, că în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu a ajuns pentru a intra în ţară un camion condus de un cetăţean ucrainean în vârstă de 41 ani, care transporta pastă de tomate din Turcia pentru România.

„La controlul de frontieră, poliţiştii au observat cablul asigurator dezlipit, motiv pentru care au procedat la deschiderea semiremorcii, ocazie cu care au depistat două persoane de sex masculin, în vârstă de 19 respectiv 40 de ani. În urma controlului făcut asupra persoanelor nu au fost descoperite documente care să le ateste identitatea, aceştia declarând că sunt cetăţeni palestinieni. Doreau să ajungă în Germania şi s-au urcat în autocamion pe teritoriul Turciei”, au precizat poliţiştii de frontieră, citați de News.ro.

Cetăţenii palestinieni au fost preluaţi de reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Bulgare pentru continuarea cercetărilor. Pentru şoferul camionului a fost luată măsura de a nu i se mai permite să intre în România pentru o perioadă de cinci ani.

Şofer din Craiova, cu permisul suspendat, prins de poliţişti cu o alcoolemie de 3,33 mg/l

Într-o altă ordine de idei, menționăm cum un bărbat de 56 de ani, din Craiova, a fost prins la volan având o alcoolemie de 3,33 la mie în sânge. Acesta avea permisul de conducere suspendat.

„În data de 24 noiembrie, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 606, din direcția Breasta către Craiova, bărbatul a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare și a pătruns pe contrasens unde a intrat în coliziune cu un autoturism condus de un bărbat de 44 de ani, din comuna Breasta. Nu au fost victime, însă cei doi șoferi au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul bărbatului din comuna Breasta și rezultat pozitiv, respectiv 1.24 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cazul bărbatului din Craiova.

Ulterior, în urma analizării mostrelor biologice prelevate, s-a stabilit că acesta avea o alcoolemie de 3,33 g/l alcool pur în sânge.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că acesta are suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

În urma probatoriului administrat, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, politiștii l-au reţinut pe bărbat, pentru 24 de ore.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Craiova a dispus miercuri arestarea preventivă a bărbatului pentru 30 de zile”, se arată într-o informare a Poliţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`