Prima pagină » Stiri si curiozitati » Ascendent zodiac. Cum poți afla ce ascendent ai dacă nu știi la ce oră te-ai născut
Ascendent zodiac. Cum poți afla ce ascendent ai dacă nu știi la ce oră te-ai născut

Ascendent zodiac. Cum poți afla ce ascendent ai dacă nu știi la ce oră te-ai născut

09 mai 2024, 16:00,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

Din punct de vedere astrologic, există mult mai multe aspecte de care trebuie să ții cont pe lângă zodia în care se află soarele și luna la momentul nașterii. În astrologia vedică, ascendentul din zodiac este cunoscut sub numele de Lagna, care este considerat a fi cea mai importantă casă din astrograma natală deoarece ne influențează în mare măsură viața și relațiile cu ceilalți.

Cum ne influențează ascendentul din zodiac

În astrologie, ascendentul este unul dintre cele mai importante elemente ale unei hărți natale și reprezintă semnul zodiacal care se ridică la orizont în momentul nașterii unei persoane, văzut din locul de naștere al individului. Este adesea denumit și „semn ascendent” sau „ascendent solar”. Pentru a determina în mod exact ascendentul unei persoane, este necesară cunoașterea datei, orei și locului de naștere, iar apoi se utilizează un calculator de astrologie sau un specialist în astrologie pentru a calcula poziția precisă a semnului zodiacal care se ridică la orizont în momentul respectiv.

Într-adevăr, astrologia este un subiect vast, iar viața unui individ este trasată de mai multe aspecte din harta astrologică personală. Semnul în care se află ascendentul ne arată modul în care ne proiectăm în lume și cum ne percep ceilalți, precum și tipul de experiențe prin care trebuie să treci în această viață pentru a putea evolua spiritual.

Semnificația „ascendentului” nu este atât de greu de descifrat. Un ascendent este un semn care se ridică la est în momentul nașterii nativului. Prin urmare, în astrologie este numit și semn ascendent. Fiind cea mai importantă casă, ascendentul este de asemenea numit și prima casă a horoscopului, care înregistrează aspectele de bază ale vieții unei persoane. Prin urmare, semnul și planeta ascendentului influențează modul în care reacționează un individ în primă fază, atunci când este pus în situații noi de viață.

Cum poți estima zodia în care ai ascendentul

Ascendentul influențează atitudinea și prima impresie pe care o faci celorlalți, dar și aspectul fizic. Ascendentul cantereste foarte mult atunci când vorbim despre reacțiile inițiale la o varietate de situații. Unii astrologi sugerează că analizarea atât a semnului tău solar, cât și a ascendentului îți oferă o imagine mai clară despre ceea ce te așteaptă în viitor.

O persoană cu un ascendent în Berbec, care este guvernată de planeta Marte în Scorpion va reacționa la mediu puțin diferit față de o altă persoană, care are, de asemenea, un ascendent în Berbec, dar Marte în Leu. Similar, o persoană cu un ascendent în Balanță care are și un Saturn conjunct în astrograma sa va avea un comportament mult diferit față de cineva cu un ascendent în Balanță fără a fi aspectat de Saturn. Acești factori au un impact critic asupra ascendentului.

Determinarea ascendentului sub care v-ați născut poate fi făcută empiric, având în vedere anumite criterii. Astfel, dacă v-ați născut în apropierea orei la care Soarele răsare în ziua nașterii dumneavoastră, ascendentul cade în aceeași zodie cu zodia natală. De exemplu, dacă v-ați născut în zodia Leului în jurul orei de răsărit a Soarelui (aproximativ 6 dimineața), atunci ascendentul ar putea fi în Leu.

Dacă v-ați născut în apropierea orei la care Soarele apune în ziua nașterii dumneavoastră, ascendentul cade în zodia opusă celei natale. De exemplu, dacă v-ați născut în zodia Leului în jurul orei de apus a Soarelui (aproximativ 6 seara), atunci ascendentul ar putea fi în Vărsător.

Dacă v-ați născut în jurul prânzului, ascendentul cade la 3 zodii distanță de zodia natală. De exemplu, dacă v-ați născut în zodia Leului în jurul prânzului, atunci ascendentul ar putea fi în Scorpion.

Dacă v-ați născut la miezul nopții, ascendentul din zodiac cade la 3 zodii înaintea celei natale. De exemplu, dacă v-ați născut în zodia Leului la miezul nopții, atunci ascendentul ar putea fi în Taur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *