Se apropie cu pași repezi Sărbătorile Pascale și e bine să știi cum prepară chef Sorin Bontea pasca fără aluat. Pasca se numără printre preparatele care nu trebuie să lipsească de pe masa tradițională de Paște. Anul acesta, la mare modă este pasca fără aluat, care se face foarte rapid și este mai ușoară, dar la fel de delicioasă ca varianta tradițională. Chef Sorin Bontea a postat în mediul online modul în care prepară el pasă fără aluat pentru aceste sărbători pascale. Pentru a-i da o aromă cu totul deosebită, Chef Bontea folosește în rețeta sa esență de vanilie cu aromă de Bourbon.
Așa prepară chef Sorin Bontea pasca fără aluat
Atunci când vine vorba despre produse tradiționale, pască, cozonaci sau prăjituri de casă, cele din comerț nu se vor putea compara niciodată cu cele preparate de mamele sau bunicile noastre, așa cum o făceau dintotdeauna, după rețete păstrate, la rândul lor, de la mamele sau bunicile lor.
Și pentru că mai sunt câteva zile până când majoritatea gospodinelor vor începe pregătirile pentru masa de Paște, o rețetă de pască, pe care marii bucătari o considră excepționale, e binevenită.
Pe masa de Paște cozonacul, pasca sau drobul sunt doar o parte dintre mâncărurile specifice acestei sărbători. Gospodinele care dedică timp preparării mâncărurilor în propria bucătărie pot încerca rețeta care le va ajuta să pregătească cea mai bună pască de până acum.
Chef Sorin Bontea prepară pasca fără aluat folosind următoarele ingrediente: 700 g brânză de vaci, 400 g smântână, 4 ouă, 1 lămâie, 100 g griș, 50 g făină, 250 g zahăr tos, 2 pliculețe zahăr vanilat, esență de vanilie cu bourbon, 200 g stafide și 80 g unt.
Pentru a obține pasca senzațională, chef Sorin Bontea bate ouăle şi zahărul cam 2 minute. Este o rețetă foarte rapidă. Pe urmă, adaugă brânza de vaci. Pune 4 ouă, 250 de grame de zahăr tos, am pus 2 pliculeţe de zahăr vanilat şi 700 de grame de brânză dulce.
Este foarte important la această reţetă compoziţia să fie cât mai omogenă. Adaug smântâna și untul la temperatura camerei. Apoi, esenţa de vanilie, zeama de la o jumătate de lămâie și coaja rasă de la o lămâie întreagă.
Pe urmă, chef Sorin Bontea adaugp şi făina, puţin câte puţin, să nu facă cocoloaşe. Iar apoi, grişul. Pun şi stafidele, pe care le-am hidratat deja cu un pic de apă caldă peste ele.
O pască cu gust delicios
Ulterior, cunoscutul chef ia o formă de copt, asta este de 24 de centimetri ca diametru, pe care o tapetează cu puţin unt, puţin zahăr şi puţină făină. Pe urmă, pune totul în formă. Gata, o bagă la cuptor 160 de grade, timp de o oră, o oră şi 10, depinde foarte mult de cuptor.
După 60 de minute de stat la cuptor, arată foarte frumos. Încă este puţin călduţă, dar merge tăiată.
Așa cum prepară chef Sorin Bontea pasca fără aluat este nu doar rapidă, ci și extrem de gustoasă. Perfectă pentru masa de Paște, va cuceri cu siguranță întreaga familie și poate deveni, ușor, un desert preferat și în alte ocazii speciale.