Prima pagină » Sanatate » „Așa m-am vindecat de spondiloză cervicală”: Propoziția celor curajoși

„Așa m-am vindecat de spondiloză cervicală”: Propoziția celor curajoși

23 ian. 2022, 23:35,
BZI.ro, în Sanatate

„Asa m-am vindecat de spondiloza cervicală”, o propoziție pe care câțiva oameni curajoși au putut să o spună. Totul stă în cât de mare este dorința fiecăruia de a-și recăpăta mobilitatea pe care a pierdut-o. Corpul uman are capacitatea de a se îmbunătăți de unul singur, atât timp cât crede că de asta are nevoie.

Spondiloza cervicală este un termen destul de general folosit pentru a se referi la afecțiuni de la nivelul discurilor intervertebrale. Datorită vârstei înaintate, echilibrul de creare și distrugere a țesutului osos nu mai este menținut și oasele devin mai slăbite.

Organismul simte această schimbare, iar ca o încercare de a repara situația, va construi niște „pinteni” sau „ciocuri” la nivelul gâtului. Este o strategie riscantă în care pentru a asigura protecție măduvei spinării, corpul va plăti cu mobilitatea.

grafica cu coloana vertebrala unde se indica zona cervicala

Ridicatul de greutăți și obiecte grele poate duce la dezvoltarea spondilozei cervicale

Cauze ale dezvoltării undei spondiloze cervicale

Cu înaintarea în vârstă, pe la 35-40 de ani echilibrele din corp nu mai pot fi menținute, iar corpul suferă o degradare treptată. Nu este necesar să se simtă dureri mari la început ca să se poată identifica stadiul inițial. Oasele se uzează, iar treptat vertebrele de la nivelul gâtului se slăbesc din mai multe cauze.

Ligamentele ce conectează oasele între ele, în timp se pot întări și pierde în același timp capacitatea de a fi flexibile. Întinderile unui ligament rigid, lipsit de elasticitate, va provoca durere.

Herniile de disc sunt, de asemenea, foarte frecvente ca și afecțiune ce stârnește totul. Din cauza bătrâneții și exteriorul oaselor se poate uza, iar crăpăturile pot declanșa apariția unor inflamații ce apasă pe nervii ce ies din coloană. În multe cazuri calmantele pentru dureri de oase au putut să amelioreze acest tip de durere.

O deshidratare a oaselor poate determina apariția acestei afecțiuni. Un fapt ce susține acest factor este dat de pierderea treptată a cantităților de apă din oase pe la vârsta de 40 de ani. Încet, dar sigur, discurile intervertebrale devin astfel mai fragile. Pentru a primi mai multe informații click aici.

persoana cu durere de gat

Joburile ce presupun păstrarea aceleiași poziții pentru mult timp sunt foarte solicitante

Persoane ce sunt predispuse la această maladie

În viziunea unor doctori, spondiloza cervicală este o consecință normală a îmbătrânirii, însă nu ar trebui să plecăm capul la sabie înainte ca lupta să înceapă. Persoanele ce au joburi ce presupun menținerea unei poziții solicitante a gâtului (birou, fabrici, șofer).

Unde putem adăuga și faptul că există o predispoziție genetică de a prezenta simptome mult mai devreme decât ar trebui. Dacă se cunoaște faptul că unii membri ai familiei suferă de această boală, ar trebui de oferit o atenție sporită în a o preveni, sau în a o încetini.

Fumatul și accidentele în care gatul este implicat, cresc considerabil șansa de a dezvolta spondiloză cervicală. De asemenea, osteoporoza poate fi însoțitoare pentru această boală, motiv pentru care afecțiunile trebuie tratate înainte de a se agrava.

Tratament pentru a putea spune: „Așa, m-am vindecat de spondiloză cervicală”

O primă idee ce trebuie înțeleasă cu foarte multă atenție, este dată de faptul că propria neglijență și stilul de viață nesănătos ne-au făcut să ajungem în ipostaza asta. Iar aici, Dumnezeu nu ne dă o pastilă cu care să ne dispară toate greșelile noastre, ci oferă o pastilă ce să ne permită să ne îndreptăm pe calea cea bună.

grafica cu un schelet ce are spondiloza cervicala

O consecință a spondilozei cervicale este și pierderea forței din mâini

Tratamentul este pentru cei curajoși, datorită faptului că pastilele constau în antiinflamatoare / analgezice, antidepresive și relaxanți musculari. Lucrurile acestea fiind spuse, medicația medicului ne permite doar să avem capacitatea de a ne mișca din nou. Iar acum, dacă o persoană alege să își continue obiceiul nesănătos și nu dorește să-și recapete mobilitatea, după o perioadă nu vor mai avea efect nici pastilele.

Medicamentele antiinflamatoare pot fi reprezentate de cele pe bază de ibuprofen (Nurofen, Brufen, Advil, Motrin) și diclofenac (Voltaren, Zorvolex). Unde putem adăuga și o dietă în care se adaugă niște ceai de salvie sau ceai de mușețel, datorită proprietăților analgezice.

Tratamentul stă în stilul de viață

Pentru început, se recomandă ședințe de fizioterapie întrucât articulațiile au devenit mai fragile, iar riscul de apariție a unor dislocări, întinderi sau luxații, este ridicat. Pierderea forței în mâini este un simptom al acestei spondiloze, motiv pentru care dorim să recăpătăm tot ceea ce am pierdut.

Acum, bineînțeles, există operații ce au rolul de a scoate pintenii (osteofitele фонарик купить) de pe vertebre, facilitând astfel mișcarea gâtului și eliberând căile de ieșire a nervilor. Putem adăuga și faptul că cu ajutorul intervențiilor chirurgicale se pot recondiționa mai multe probleme, de exemplu o vertebră crăpată.

Roy Englert alearga la 96 de ani

Roy Englert aleargă la cei 96 de ani ai săi

Dar, ceea ce trebuie de înțeles despre această afecțiune stă în faptul că este una degenerativă, iar dacă nu apar schimbări în viața dumneavoastră, toți banii investiți în spitale pot fi în van плитоноска купить. Un terapeut poate fi costisitor având în vedere bugetul fiecăruia și costurile traiului de astăzi, dar un stil de viață mai activ vă poate salva de foarte multe cheltuieli (pe doctori și medicamente, bineînțele убакс).

Auzim frecvent: „- Gimnastică? Fac suficientă gimnastică la câtă treabă fac în fiecare zi купить фонарик!”. Dar, gimnastica nu înseamnă că trebuie să faceți o activitate fizică până gâfâiți și nu mai aveți aer, ci o activitate în care fiecare oscior, articulație, mușchi și ligament, să se întindă, să se relaxeze, exact ca atunci când eram toți tineri.

Întrebați medicul specialist dacă ceaiul poate reacționa în vreun fel cu medicamentul pe care vi l-a recomandat în rețetă купити тактичні рукавиці. Aceasta este o cale a celor ce au curaj, indiferent de vârstă, sex sau bani. Îndrăzniți să fiți tineri din nou! Organismul este o mașinărie incredibilă, iar pas cu pas, vă va reda ceea ce timpul a furat de la voi.
persoana care mananca biscuiti in fata unui frigider

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *